حق و حقوق سرقفلی و کسب و پیشه وقتی مالک جهت ساخت و ساز قصد تحویل گرفتن مغازه را دارد؛ چطور است؟

پرسیده شده
۱۳ پاسخ ۳۲۶ #77325118

با سلام
یک باب مغازه تجاری از مستاجر اول در سال ۱۳۵۷ خریداری میگردد و اجاره نامه رسمی جدید بین مالک و مستاجر دوم تنطیم میگردد . ددر اجاره نامه ذکر شده که مستاجر وجهی بابت سرقفلی به موجر نپرداخته و هنگام تنخلیه ادعای سرقفلی را از خود سلب نموده .
توضیح : مستاجر اول از سال ۱۳۲۷ ددر آن مغازه بوده و مالک جدید در سال ۱۳۴۵ ملک را خرداری میکند و با مستاجر اول اجاره نامه رسمی تنظیم میکند . همین متن در اجاره نامه مستاجر اول نوشته نوشته شده است ( مستاجر وجهی بابت سرقفلی به موجر نپرداخته و هنگام تنخلیه ادعای سرقفلی را از خود سلب نموده است )
مالک جدید اقدام به ساخت بنای جدیدی میکند و در سال ۱۳۴۶ مغازه را به مستاجر اول تحویل میدهد و اجاره نامه رسمی دیگری بین مالک و مستاجر اول تنظیم میشود که باز همین متن در اجاره نامه قید شده . در سال ۱۳۵۲ طی قولنامه ای با مالک دو دهنه زیر زمین مازاد از مالک در قبال پرداخت وجه و تغیین اجاره اضافه خرداری میکند و مجددا اجاره نامه رسمی در سال ۱۳۵۲ فی مابین تنظیم میشود که اضافه زیر زمین در آن قید میشود و مبلغ اجاره تغییر میکند و همین متن نیز در آن قید شده است (مستاجر وجهی بابت سرقفلی به موجر نپرداخته و هنگام تنخلیه ادعای سرقفلی را از خود سلب نموده است )
توضیح : به نظر من در اجاره نامه درست نوشته شده است چون مالک صاحب سرقفلی نبوده صاحب سرقفلی مستاجر اول بوده که به مستاجر دوم با رضایت مالک فروخته
حال مالک و مستاجر دوم ۱۵ سال پیش مرحوم شده و و وراث مستاجر دوم که فرزندان پسر از ابتدا در مغازه فعالیت داشتند انحصار وراثت کرده و مالیات سرقفلی را میپردازند و با همان اجاره نامه فعالیت دارند و هر سه سال با توافق وارث مالک اجاره اضافه میشود.
وارث مالک قصد تخریب و ساخت بنای جدید دارد و ادعا میکند که شما صاحب سرقفلی نیستید من فقط به شما حق کسب و پیشه میدهم ولی بنظر من مشمول قانون مالک و مستاجر سال ۱۳۵۶ میشود هم سرقفلی تعلق میکیرد و هم کسب و پیشه ولی وراث مالک به نوشته اجاره نامه اشاره میکند
از لحاظ قانونی حق و حقوق وراث مستاجر دوم چیست؟

مشاوره حقوقی حق کسب پیشه
۱۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بادرودوسلام مشمول حق کسب و پیشه می باشید.

باسلام محضر شما بزرگوار
عنایت داشته باشید بهتر از مدارک و مستندات را به رویت متخصص مجرب برسانید .

با سلام و احترام خدمت شما مخاطب گرامی اظهارنظر دقیق مستلزم بررسی جمیع مستندات است.

درود بر شما
اگر بابت سرقفلی با مالک چیزی پرداخت نشده و قرارداد هم دلالت بر آن دارد

درود بر شما
مدارک مستلزم بررسی دقیق است جهت اظهارنظر ولی اگر طبق گفته شما باشد حق کسب وپیشه وتجارت شامل میشود

همانطور که گفتید بابت سرقفلی مبلغی پرداخت نشده که در حال حاضر قابل مطالبه باشد

شما مشمول حق کسب و پیشه می باشید