کدام پاسخ پذیرفتنی است؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۶۴ #76820796

با سلام من دو پرسش مشابه پرسیدم و پاسخ های متفاوت از وکلای بزرگوار گرفتم سوال اول این بود که "آیا قوه قضاییه سوابق غیر موثر کیفری را به ادارات دولتی استخدام کننده ذ اعلام میکند؟"که همه وکلای این سایت گفتند که سوابق غیر موثر به هیچ اداره دولتی قابل استعلام نیست جز مرجع قضایی برای تعیین یا بازنگری مجازات و سوال دوم اینبود که "اداره دولتی استخدام کننده به سو پیشینه ای که ما خودمان میگیریم و به اداره استخدام کننده ارایه می دهیم ملاک است یا ادارات دولتی خودشان محرمانه میتوانند همه سوابق رو از قوه استعلام کنند و ملاک قرار بدهند؟"که وکلا گفتند دایره گزینش خودش استعلامات لازم را انجام میدهد و بصورت محرمانه اینکار را انجام می دهد .الان کدام پاسخ پذیرفتنی است ؟در حالی که سجل قضایی که تازه ابلاغ شده طبق ماده ۱۰ :در صورت تقاضای محکوم‌علیه و مراجعی که بر اساس قانون مجاز به استعلام از پیشینه اشخاص می‌باشند، فقط سوابق محکومیت کیفری مؤثر به آنان داده می‌شود

مشاوره حقوقی کیفری
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بسمه تعالی:فرض سوال مذکور .که سوال بسیار خوبی است خدمت دوست عزیز عرض کنم سوء پیشینه را شما به شرخ کامل چنین دسته بندی کنید تا به نتیجه مطلوب برسید . ابتدا سوء پیشینه . دوم سوء پیشینه موثر سوم سوء پیشینه قضایی .اول سوء پیشینه کلی که از مواردیست که کلا در اثر عوامل حقوقی ومحکومیت های حقوقی مانند مهریه ، مطالبات حقوقی ، یا ورشکستگی های ناخواسته صنفی ،تصادفات غیر عمد که دیه را نمیتوانند پرداخت کنند و...... و کلا در اثر احکام حقوقی ، شخصی به زندان افتاده و این مطلب در اثر جنایت و جرم جزا و کیفر نیست که بر اثر عوامل قهریه متصور بر او شده که حتی برابر قانون که ذکر گردیده این افراد باید از
محکومین جزایی جدا باشند لذا این افراد میتوانند با توجه به داشتن سوپیشینه از کلیه خدمات اجتماعی بهره مند باشند زیرا محکومیت آنها در اثر جنایت نبوده و میتوان این موارد را از مواردی دانست که شاید برای هر کسی پیش بیاید لذا این سویشینه هیچ مانعی برای شخص در استخدام ، تخصیل ،کسب مجوزات صنفی و ... نیست وبا هر استعلامی حتی خود شخص قابلیت ارائه دارد و درحه اهمیت آن در حد سوابق بدون تاثیر است
دوم سوپیشینه موثر که در اثر جنایت و جنحه و تعزیر شخص به زندان افتاده و در اثر یک یا چند جنایت و یا کلا جرم و جنایت جزایی و کیفری متحمل حبس شده که این سوپیشینه بسار مهم و دارای اهمیتی است که تقریبا شخص از تمام خدمات اجتماعی نیز بعد از تحمل حبس محروم میگردد و حتی هیچ شغل دولتی و یا مجوز های صنفی و حتی از برخی تحصیلات نیز محروم میگردد و اگر شاغل دوایر دولتی نیز بوده اخراج میگردد و الی آخر این نوع سوپیشینه ها را موثر میگویند و همین جرایم نیز دارای اهمیت متفاوتی است بطور مثال شخصی در اثر عدم پرداخت نفقه معوق همسرش با حکم کیفری حبس شده و شخصی با سرقت از چندین منزل ...خب بالقاعده اولی با فرض استعلام از پستهای مهم و کاندیداتوریهای انتخاباتی مهم و .... و
ریاست های ادارات محروم و از پستهای مهم نیز محروم خواهد شد اما دیگر مراتب میتواند نادیده گرفته شود اما دومی جزو محرومیت کلی است و ...با استعلامات محرمانه صورت میگیرد و بدون اطلاع شخص،ناگفته نماند محکومیت ها عنفی جنسی نیز دراین مبحث قرار دارد
اما سوپیشینه قضایی که مربوط به اخکام تعویقی ، تعلیقی، تخفیفی، جایگزین هاست که صرفا برای سوابق قضایی و از نظر مشدد نمودن احکام یا مخفف نمودن است و صرفا موثر در احکام قضاییست و تبعات خود را دارد که خودش مباحث فراوانی دارد و از حوصله شما بزرگوار خارج است . امیدوارم به نتیجه رسیده باشید و پاسخ خود را گرفته باشید

سلام
به نظر پاسخ اول صحیح می باشد و امکان استعلام برای ارگانهای دولتی مهیا نیست و به همین دلیل اغلب از متقاضی استخدام تقاضای سوپیشینه می نمایند

هر دو درست است
مهم این است که اداره مربوطه موثر بودن یا نبودن سابقه جز ملاک هایشان باشد یا نباشد و اینکه در چه سمت و جایگاهی فرد قرار است مشغول شود و این حساسیت در عمل آنجاست که مشخص میکند موثر یا غیر موثر بودن سو پیشینه فرد