پس از بخشش مهریه دوباره میشه از شوهر گرفت؟

پرسیده شده
۱۳ پاسخ ۵۵۰ #75575369

سلام خدمت کارشناسان محترم همسر بنده چهارده سکه مهریه اش بوده گرچه من قلبا راضی نبودم بنا به دلایلی مهریه کنم تا اینکه چند ماه پیش همسرم رفت محضری مهریه اش رو بخشید و دیدم نوشته شده بود داخلش که دیگه ادعایی بابت مهریه هرگز نخواهد داشت الان که بینمون مشکل پیش اومده برگه ای که مهریه اش رو بخشیده رو با خودش برده و بنده نمیدونم کدوم محضر بود که رفت و مهریه اش بخشیده بود الان برای طلاق میتونه دوباره اگر بخواد مهری اش رو مطالبه کنه یا خیر؟ چون من نمیدونم کدوم محضر بوده که رفته و بخشیده یا دیگه حق مطالبه ی مهریه رو نداره؟ باتشکر از پاسخی که محبت میکنید میدید ممنون

مشاوره حقوقی مهریه
۱۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اگر دردفترخانه اقرا رنموده مبنی بذل مهریه دیگر نمیتواند مطالبه نماید

اگر مهریه هبه شده باشد هبه قابل رجوع خواهد بود

هبه وبخشش قابل دجوع است

اگر بخشش باشد قابل رجوع است ولی اگر ابرا باشد قابل رجوع نیست

با سلام باید متن دقیق آن مطالعه شود تا متناسب با آن نظر حقوقی داده شود.

چون یکی از اسباب سقوط تعهدات مالکیت فی الذمه هست و مهریه صورت دینی داشته و پرداخت نشده بوده پس عین معین نگردیده، وی حق رجوع نخواهد داشت هرچند در قالب هبه باشد. ماده ۸۰۶ قانون مدنی ذیل بحث هبه همین نکته را تایید می کند

با سلام وادب
اگه ابرا کرده اند خیر نمی تونن مطالبه کنن.اما هبه باشه میتونن رجوع کنن.باید با مطالعه هبه بودن و ابرا بودنش مشخص بشه.