متضرر شدن بابت جهل به قانون و شکایت بعد از مرور زمان

پرسیده شده
۶ پاسخ ۴۲ #75255075

فردی پس از چندین سال(مشمول مرور زمان شده است)، متوجه شده است که الصاق برگه‌ای به برگه‌ای دیگر (درباره او اتفاق افتاده است و متضرر شده است)، جرم جعل و تزویر بوده است. آیا این فرد به استناد ماده ۱۰۶ قانون مجازات اسلامی "در جرایم قابل گذشت یک سال از تاریخ اطلاع از وقوع جرم می‌تواند شکایت کند"، که به صورت عمومی بیان می‌کند صرفا فرد اطلاع پیدا کند کافی است، امکان شکایت کیفری را دارد؟ و یا به علت جهل به قانون می‌تواند شکایت کند؟

مشاوره حقوقی کیفری
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام جهل به قانون مانع شمول مروز زمان نیست، اگر کمتر از یک سال از اطلاع شما می گذرد می توانید شکایت کنید.

سلام اصل بر اطلاع از وقوع جرم و اطلاع از قوانین است مگر اینکه شاکی ثابت کند کمتر از یکسال است که به وقوع آن پی برده است .

با سلام
درصورتی که اثبات نمایید به تازگی از وقوع جرم اطلاع پیدا کرده اید امکان شکایت وجود دارد.

در صورت اثبات اطلاع به تازگی امکان شکایت وجود داره

در صورت اثبات بی اطلاعی و عدم آگاهی از سند مذکور بله امکان پذیر هست در مورد مرور زمان شکایت ولی در صورتی که شامل مرور زمان تعقیب نگردد

سلام بله در صورت اثبات اطلاع به تازگی امکان شکایت وجود دارد