آیا چکم را میتوانند برگه بزنند؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۱۶ #73940983

سلام بنده به همسرم وکالت طلاق دادم یک برگ چک هم به مبلغ چهار میلیون تومان بدون تاریخ هم به ایشان دادم و داخل چک هم نوشتم بابت ضمانت حضور در جلسات دادگاه و در یک برگ قرارداد با دو شاهد نوشتیم که باید در جلسات دادگاه حضور پیدا کنم و اگر نرفتم و همسرم مجبور شد وکیل از طرف من برای طلاقش بگیرد بابت هزینه وکیل چکم را برداشت کند تاکنون هم جلسات مشاوره را رفته ام و الان که برام ابلاغیه امده دو ماه دیگر جلسه دادگاه طلاق دارم همسرم از من درخواست کرده برای تسریع در امر طلاق زودتر به دادگاه مراجعه کنم اما بنده گفته ام قبل از تاریخ ابلاغیه نمی ایم مرا تهدید کرده اند که وکیل میگیرن و چک مرا اجرا میگذارند میخواستم ببینم ایشان میتوانند چکم را اجرا کنند در حالی که من به تعهداتم که حضور در جلسات دادگاه و مشاوره هست عمل کرده ام فقط ایشان میخواهد زودتر از نوبت دادگاه بروم و طلاق بدهم ایا چکم را میتوانند برگه بزنند و در صورت اینکار من میتوانم از ایشان شکایت بکنم

مشاوره حقوقی چک
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بر اساس ماده ۶۷۴ نیز «هر گاه اموال منقول یا غیر منقول یا نوشته‌هایی از قبیل ‌سفته، چک، قبض و نظایر آن به عنوان اجاره یا امانت یا رهن یا برای وکالت یا هر کار با اجرت یا بی‌اجرت به کسی داده شده و بنا بر این بوده است که اشیای مذکور مسترد شود یا به مصرف معینی‌ برسد و شخصی که آن اشیا نزد او بوده، آنها را به ضرر مالکین یا متصرفین آنها استعمال یا تصاحب یا تلف یا مفقود کند، به حبس ‌از ۶ ماه تا سه سال محکوم خواهد شد.»
بنابراین به این دلیل که چک ضمانی بوده و شما هم به گفته خودتان منطبق با قرارتان اقدام کرده ائید و ایشان چیزی فراتز از آنچه قرار داشته و مکتوب کرده ائید از شما درخواست دارند بنابراین اگر ایشان چک را به اجرا بگذارند شما حق شکایت و دادخواست خیانت در امانت را میتوانید داشته باشید.
موفق باشید

سلام بنابر توافقات صورت گرفته خیر .همسرتون نمیتواند

باسلام
بنا بفرمایش شما اگر چک ضمانی داده شدع و قراردادی برای این امر تنظیم شده لذا در صورت برگشت زدن چک، مرتکب خیانت در امانت خواهد شد

به مهر
می توانند برگشت بزنن
اما شما هم می توانید با ارایه قرارداد و انجام تعهدات دفاع نمایید.