آیا با گواهی رشد میتواند از کشور خارج شود؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۷۵ #73388725

سلام من از همسرم جدا شدم و حضانت دخترم با من بوده الان میخام مهاجرت کنم و دخترم ۱۲ سالشه، همسر سابق مخالف خروج دخترم است آیا با گواهی رشد میتواند خارج شود؟

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

طبق ماده ۱۸ قانون گذرنامه ، صدور گذرنامه و خروج از کشور برای بانوان در قید زوجیت و افراد زیر ۱۸ سال به ترتیب منوط به موافقت شوهر، ولی و یا قیم می باشد.لذا در هر صورت برای خروج از کشور اخذ اجازه پدر و در صورت نبود وی اجازه جد پدری الزامی می باشد. بر اساس مفهوم مخالف ماده ۱۸ قانون مذکور دختران مجرد حتی در صورتی که بالای ۱۸ سال سن داشته باشند برای خروج از کشور باید هم‎چنان اذن ولی خود را دارا باشند، اما در اخذ گذرنامه با منعی مواجه نمی باشند . همچنین در صورت مخالفت بلاوجه و یا عدم امکان دسترسی به پدر یا پدربزرگ جهت احراز اذن ، اخذ اجازه خروج از کشور تنها ازطریق مراجعه به دادگاه ومرجع قضایی امکان پذیر خواهد بود .

با سلام
بله! اگر بتوانید گواهی رشد برای دختر ۱۲ساله بگیرید...
البته این پاسخ را با توجه مفهوم مخالف بند۱ ماده ۱۸ قانون گذرنامه ("اشخاصی که کمتر از هجده سال تمام دارند و کسانی که تحت ولایت و یا قیمومت می‌باشند با اجازه کتبی ولی یا قیم آنان. (اصلاحی مصوب ۱۳۸۰/۳/۲۳)") ارائه نمودم. چراکه بطور کلی منظور از ۱۸سال تمام همان سن قانونی و سن رشد است اما اینکه در این بند قانونی صراحتا به ۱۸سال تمام اشاره کرده آیا پلیس گذرنامه نیز همان سن رشد را از آن استنباط می کند یا نه؟ باید از همان مرجع (پلیس گذرنامه) یا دفاتر پلیس+۱۰ جویا شوید...

با سلام
اجازه خروج برای فرزند فقط در اختیار پدر میباشد و برای این امر بایستی پدر اجازه خروج به طفل دهد
خیر ، سن رشد فقط برای اداره امور مالی شخص میباشد و برای سایر موارد بایستی سن قانونی داشته باشد