با توجه به تفسیر به نفع متهم تکلیف دو تعلیق که مربوط به یک بازه زمانی و قبل از تاریخ قطعیت تعلیق بوده چی میشه؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۹۲۰ #72840478

اگر شخص بدون سابقه کیفری مربوط به تاریخ ۹۷/۲/۷ به اتهام توهین محکوم به جزای نقدی یکصد هزار تومان بشود و در تیرماه ۹۸ حکم قطعی و تعلیق شود و بعد از تعلیق مربوط به گذشته و قبل از تاریخ وقوع جرم توهین یعنی مربوط به ارتکاب جرم در تاریخ ۹۷/۲/۲ به اتهام تهدید به شش ماه حبس تعلیقی محکوم شود و این حکم در مهرماه ۹۸ قطعی بشود با توجه به اینکه ارتکاب جرم مربوط به قبل از قطعی شدن حکم تعلیقی است نباید در تعلیق اول تاثیری داشته باشد ولی از طرفی ماده ۵۵ قانون مجازات اشاره به لغو دو تعلیق نموده با توجه به تفسیر به نفع متهم تکلیف دو تعلیق که مربوط به یک بازه زمانی و قبل از تاریخ قطعیت تعلیق بوده چی میشه؟
چون در قانون صراحتا ذکر شده از بعد از حکم قطعی مرتکب جرم جدید نشود و ماده ۵۵ چگونه قابل جمع است؟

مشاوره حقوقی کیفری
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
دادگاه علی القاعده بایستی تعلیق را لغو نماید و اقدام به اعمال مقررات مربوط به تکرار جرم نماید

سلام
به نظر با توجه به شرایط موصوف دادگاه باید تعلیق را لغو و اقدام به اعمال مقررات مربوط به تکرار جرم نماید

سلام. با توجه به اینکه جرم توهین که جدیدا رخ داده، درجه شش میباشد. بنابراین اولا با توجه به اینکه قبلا از تعلیق بهره برده است ، در نتیجه تعلیق جرم توهین باید لغو شود، ثانیا با توجه به اینکه در زمان تعلیق جرم اول مرتکب جرم توهین شده که جرمی درجه۶ میباشد بایستی حکم تعلیق اول نیز لغو و دادگاه نسبت به اعمال مقررات تکرار جرم اقدام بکند.. ماده ۵۴ صراحتا از تاریخ صدور نام برده، که مرتکب جرمی نشود نه قطعیت.. و منظور از قطعیت حکم که در قسمت اخیر این ماده امده است، منظور قطعی شدن جرم دومی است که متهم مرتکب شده است.

سلام
در قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۹۲، قانونگذار مواد ۴۶ تا ۵۴ را به موضوع تعلیق اجرای مجازات اختصاص داده است.
با توجه به ماده ۵۵ قانون مجازات اسلامی، دادگاهی که قرار تعلیق را صادر کرده است، پس از صدور قرار متوجه می‌شود که محکوم دارای سابقه محکومیت موثر یا محکومیت‌های قطعی دیگری بوده که در میان آنها محکومیت تعلیقی بوده است. در این صورت، قرار تعلیق را لغو می‌کند.
تعلیق، مشمول جرایم تعزیری است
شرایط تعلیق اجرای مجازات و تعویق صدور حکم یکسان هستند؛
هر گاه محکوم از تاریخ صدور قرار تا پایان مدت تعلیق، مرتکب جرم عمدی موجب حد، قصاص، دیه یا تعزیر تا درجه هفت نشود، محکومیت تعلیقی بی‌اثر می‌شود.»
تعلیق اجرای مجازات عبارت از این است که اجرای تمام یا قسمتی از مجازات در مورد محکوم‌علیه با شرایط خاصی معلق شود و بنابراین، دادگاه صادرکننده حکم، اجرای مجازات مذکور در دادنامه را با توجه به شرایطی و برای مدتی معین، به منظور اصلاح و تربیت مجرم به تاخیر می‌اندازد.