چگونه میتوان صوری بودن قرارداد را ثابت کرد؟

پرسیده شده
۱۵ پاسخ ۵۷۱ #72412918

با سلام پدر بنده ۱۸ سال قبل سند رسمی خانه خود را برای گرفتن وام بدون گرفتن وجهی و به صورت صوری به برادرم انتقال داده و حالا همسرم برادرم این خانه را به عنوان مهریه توقیف کرده است

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۱۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
شما برای اینکه خانه را از دست ندهید بهتر است روی مستثنیات دین کار کنید و اعسار ثابت کنید تا رفع توقیف شود وگرنه برای اثبات سوری بودن معامله تان راه طولانی را در پیش دارید

در صورت انتقال سند رسمی برادر شما قانونا مالک و صاحب خانه هست و اگر خانه ایشان بنابر شرایط قانونی جزو مستثنیات دین نباشد همسر ایشان با اجرای مهریه حق توقیف خانه را دارد

سلام
شما می‌توانید با توجه به اسناد و مدارک و شهود دادخواست ابطال مطرح کنید.

در صورتی بتوانید اثبات کنید پدرتان خانه را به برادرتان هبه کرده است طی سند رسمی نیاز به دلایل شواهد مستندات بسیار قوی لازم هست میتوانی بعنوان وراث شکایت کنی

باتوجه به صدور سند رسمی ، ادعای صوری بودن آن هم ۱۸ سال بعد ممکن نیست

با توجه به بند ۱ماده ۸۰۳ قانون مدنی، اگر این عمل حقوقی را هبه تلقی کنید، پدر شما نمی تواند از آن رجوع کند. اثبات معاملات صوری هم به این راحتی در مراجعه قضایی قابل پذیرش نیست. اما به عنوان چاره نهایی اگر برادر شما حاضر می شود یک اقرار نامه محضری دال بر این واقعه از ایشان بگیرید و بر اساس آن اعتراض ثالث اجرایی کنید که رفع توقیف شود. این را هم مد نظر داشته باشید که اگر پلاک ثبتی در رهن بانک است بدون رضایت بانک یا بدون پرداخت بدهی نمی توانید در خصوص انتقال سند به نام پدر اقدامی انجام دهید.

با سلام
اگر سند به نام برادرتون باشد حتما در سازمان اسناد واملاک ثبت میشود وخانمش هم می تواند اموالی که به نام شوهرش هست به عنوان مهریه توقیف کند مگر اینکه شما برای صوری بودن انتقال سند مدرک یا شاهد داشته باشید چون معامله صوری به معامله‌ای گفته می‌شود که ظاهر و صورت معامله را داشته باشد ولی فاقد آثار و نتایج عقد بیع صحیح باشد.