اصالت سند عادی بدون امضا و اثر انگشت چگونه است؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۳۵۹ #68884813

سلام .ایا یک سند عادی دست نویس که فروشنده و خریدار داشته باشد در مورد معامله یک قطعه زمین مسکونی در صورتیکه که فروشنده بیسواد باشد و ان دست نوشته را اثر انگشت نزند و امضا هم که ندارد و شاهد هم دست نوشته را امضا نکرده اند .حال شاهد بوده یا نه چون سال ۵۷ تاریخ خورده معلوم نیست شاهد بوده یا نه . و فقط یک مهر بنام فروشنده روی دست نوشته زده شده باشه ایا اصالت قانونی و قابل قبول است برای دادگاه با یک مهر یا خیر طبق کدام ماده قانونی چنین اسناد عادی باطل و بی اعتبار است .لطف کنید ماده قانونیش برام بنویسید ممنون میشم با تشکر

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

امضاء از یک طرف قرارداد فرضا فروشنده به آن اعتبار نمیدهد باید هر دو طرف امضاء یا مهر یا اثر انگشت پای سند داشته باشند.

میتوانید مواد ذیل را مطالعه فرموده و ماده مورد شمول خود را استخراج نمایید:
قانون آیین دادرسی مدنی
مبحث ۳
اسناد
از ماده ۲۰۶ الی ۲۲۸

و مبحث اسناد
در قانون مدنی

بطور کل ، فرد بیسواد میبایست در حضور شخص باسواد مورد وثوق، سندی را پس از تنظیم، جهت تایید انگشت زند.
لذا نوشته ای که فاقد اثر انگشت فرد بیسواد باشد فاقد ارزش است.
مگر ۲ شاهد آن را تصدیق کند و موجب اقناع وجدانی قاضی بر انجام آن امر گردد.

ماده قانونی ندارد مدارکی که امضا و مهر نداشته باشند اصلا سند نیستند و هیچ اثری برآن بار نمیشود و چیزی با آن قابل اثبات نیست