آیا ایشان با وجود مالکیت سه دانگ ملک که ارزش آن بیشتر از طلب و خسارت تاخیر در تادیه من می باشد؛ می توانند به منظور اطاله دادرسی و ایجاد تاخیر و اذیت کردن بنده دعوای اعسار از پرداخت محکوم به نمایند؟

پرسیده شده
۹ پاسخ ۳۹۴ #67165083

در پرونده مطالبه وجه از خانومی که قبلا همسر بنده بوده و یک ملک به صورت مشاع سه دانگ داریم، رای به قطعیت رسیده و درخواست صدور اجراییه نموده ام، همچنین با تامین خواسته و پرداخت خسارت احتمالی به صندوق دادگستری به اندازه طلب خود از یکسال قبل معادل اصل خواسته را از سه دانگ ایشان توقیف نمودم. آیا ایشان با وجود مالکیت سه دانگ ملک که ارزش آن بیشتر از طلب و خسارت تاخیر در تادیه من می باشد( ارزش سه دانگ ۱۴۰۰ و طلب من مجموعا ۱میلیارد می باشد) می توانند به منظور اطاله دادرسی و ایجاد تاخیر و اذیت کردن بنده دعوای اعسار از پرداخت محکوم به و در ادامه تجدیدنظر آن را مطرح نمایند؟ آیا این دادخواست با شرایطی که گفتم مانع اجرای حکم تا زمان قطعیت رد اعسار می شود؟
سوال دوم هم اینکه مستثنیات دین فقط برای مهریه و آقایان می باشد؟ یا ایشون هم میتونه بیاد ادعا کنه من همین سه دانگ رو دارم!!! اصلا ملک مشاع جزو مستثنیات حساب میشه.
متشکر از شما عزیزان که به رایگان سوالات حقوقی مردمی را که به وکیل دسترسی ندارند رو پاسخگو هستید.

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اگر کل دارایی ایشان سه دانگ ملک می باشد اعسار بدهند

با سلام
در صورتی که تنها دارایی ( ملک ) ایشان همین سه دانگ باشد شخص میتواند آن را بعنوان مستثنیات دین معرفی کرده و برای پرداخت دین خود اعسار دهد

چنانچه مشخص شود جزء مستثنیات دین نیست به مزایده گذاشته می شود.

در صورتی که کل دارایی ایشان در ارتباط با مسکن همین سه دانگ باشد می تواند دادخواست اعسار بدهد

باسلام
میتواند درخواست اعسار نماید و در صورتیکه تنها دارائی وی همین سه دانگ باشد مشمول مستثنیات است.

درصورتی سه دانگ باشدمستثنیات دین می باشد

معمولا ملک مشاع مشمول مستثنیات نمیشود