پس از گذشت ۴سال میتوان عنوان تدلیس رو مطرح کرد؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۰۲ #67137602

سلام وقت بخیر، زوجه در سند ازدواج شغلی رو برای خود ثبت نموده درحالی که مشغول به آن کار نبوده، پس از گذشت ۴سال میتوان عنوان تدلیس رو مطرح کرد؟ برای طلاق امتیاز برای زوج محسوب میشود؟

مشاوره حقوقی فسخ نکاح
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

هر گاه در یکی از طرفین صفت خاصی شرط شده و بعد از عقد معلوم شود که طرف مذکور آن وصف را نداشته برای طرف مقابل حق فسخ خواهد بود خواه وصف مذکور در عقد به صراحت بیان شده یا عقد متباینا بر آن واقع شده باشد.
شرط کردن صفت به صورت­های زیرمحقق می­شود:
۱) بیان صفت به صراحت در ضمن عقد، ذکر شود.
در تمامی موارد تخلف از شرط صفت، تدلیس محقق نمی‌گردد، بلکه زمانی تدلیس به حساب می­آید که قصد فریب در ازدواج لحاظ شده باشد.در هر حال در موارد تخلف از شرط صفت نیز به استناد ماده ۱۱۲۸ عقد قابل فسخ خواهد بود.
ختیار فسخ فوری است بدین معنی که طرفی که حق فسخ دارد بعد از اطلاع نکاح را فسخ نکند این حق او ساقط می­شود البته به این شرط که علم به این حق فسخ و علم به فوریت آن داشته باشد.