آیا شاکی می تواند درخواست تاخیر تادیه از بنده بکند؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲۰۰ #65537471

باسلام و درود بنده در سال ۹۷ ملکی را خریده ام و بعد از مدتی ملک را به صورت قولنامه ای به شخصی فروختم و در زمان سند زدن فروشنده نتوانست سند بزند به خاطر عوارض شهرداری و... و درخواست یک مقدار پول کرد به خاطر دوستی یک مقدار از پول ملک را به فروشنده دادم ولی بعد از مدتی بی جهت دعوا را شروع کرد و من هم چک را وصول نکردم چک من را بعد از گذشت یک ماه برگشت زد و روال کار را به دعوا رساند از جمله تصرف عدوانی و فسخ و ابطال و فرار از دین و مسدود کردن حساب.... و در هیچ کدام دادگاه رای را به ایشان نداد و محکوم گردید و ملزم به سند شده حالا بعد از دوسال روی چک برگشتی اقدام کرده و اعسار من در دادگاه بدوی پذیرفته شد و بعد از اعتراض شاکی در دادگاه تجدید نظر اعسار بنده رد شد و محکوم به یکجا پرداخت کردن شدم و حکم جلب من را گرفته و پول را من به حساب ایشان واریز کردم الان سوال بنده این است آیا شاکی می تواند درخواست تاخیر و تادیه از بنده بکند و شکایتی با همین مضمون از من کرده آیا دستش می رسد
بنده در همان سال ۹۷که چک من را که (در قبال سند ملک بوده و نتوانسته بود سند بزند ) برگشت زده بود بعد از مدتی اظهار نامه به شاکی فرستادم برای وصول چک وایشان هم سند ملک بزند ولی این کار را نکرد و دنبال فسخ و تصرف عدوانی و ابطال و...رفت والان که محکوم شده رفته دنبال همان چک را گرفته که در سال ۹۷ برگشت زده و چک هم در قبال سند ملک بوده قاعده اقدام می شود؟ چون چکی که فروشنده برگشت زده در قبال سند بوده و در همان سال ۹۷ اظهار نامه برای فروشنده ارسال کردم

مشاوره حقوقی تصرف عدوانی
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود
بله از تاریخ گواهی عدم پرداخت قابل مطالبه است.

از تاریخ گواهی صدور عدم پراخت امکان مطالبه خسارت تاخیر وجود دارد

بله شاکی از تاریخ صدور گواهی عدم پرداخت میتواند درخواست مطالبه خسارت تاخیر در تادیه نماید

باید متن قول نامه را دید چه بسا شرط شده باشد که تمام یا بخشی از ثمن‌ قبل از تاریخ تنظیم پرداخت شود ولی اگر در چک نوشته باشید بابت فلان معامله، می توانید به عدم ایفای تعهد طرف مقابل استناد کنید.

ایشان میتواند خسارت تاخیر تادیه از زمان صدور گواهی عدم پرداخت تا تاریخی که شما وجه چک را در حساب بانکی کارسازی نموده باشید مطالبه نماید .