آیا خواهرم میتواند جهت تسویه حساب اقدام نماید؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۱۲ #65469823

با سلام و احترام
خواهرم مبلغ ۳۹ میلیون تومان از شخصی پول گرفته است و قراردادی ۲ساله بین آنها نوشته شده. بالای قرارداد نوشته شده این پول به عنوان قرض الحسنه به خواهرم سپرده شده و پایین قرارداد نوشته شده که خواهرم موظف به پرداخت ماهیانه مبلغ ۱،۶۰۰،۰۰۰ تومان به عنوان سود مشارکت میباشد و در پایان قرارداد خواهرم میبایست مبلغ ۳۹ میلیون تومان را عودت دهد.
در حال حاضر خواهرم جمعا مبلغ ۳۱ میلیون تومان را تا آبانماه سال ۹۷ به صورت ماهانه به حساب ایشان واریز نموده است.
آیا خواهرم میتواند طبق قانون قرض الحسنه جهت تسویه حساب رفتار نماید؟
یا میتواند با علم به محکوم شدنش، از این شخص به جرم رباخواری اقدامی صورت دهد؟
و در نهایت بهترین حالت پرداخت این وجه به صورت قانونی کدام است؟
ضمنا ایشان یک چک سفید امضا هم از خواهرم گرفته اند، آیا میتوانند علیه خواهرم حکم جلب صادر کنند و ممنوع الخروج نمایند؟

با تشکر از راهنمایی شما

مشاوره حقوقی کیفری
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بر اساس ماده ۵۹۵ قانون مجازات اسلامی، «هر نوع توافق بین دو یا چند نفر تحت هر قراردادی از قبیل بیع، قرض، صلح و امثال آن جنسی را با شرط اضافه با همان جنس مکیل و موزون معامله نماید و یا زاید بر مبلغ پرداختی، دریافت نماید ربا محسوب و جرم شناخته می‌شود. مرتکبین اعم از ربادهنده، رباگیرنده و واسطه بین آنها علاوه بر رد اضافه به صاحب مال به شش ماه تا سه سال حبس و تا ۷۴ ضربه شلاق و نیز معادل مال مورد ربا به عنوان جزای نقدی محکوم می گردند.» به بیان دیگر، قانونگذار برای سه دسته از افراد مجازات تعیین کرده و آن ها را مجرم دانسته است. اول کسی که ربا می‌دهد، دوم کسی که ربا می‌گیرد و سوم کسی که واسطه بین رباگیرنده و ربادهنده می‌شود.
و با توجه به اینکه از خواهر شما چک سفید امضا دارند میتوانند جلب خواهر شما را از دادسرا اخذ کنند، فلذا بهترین حالت پرداخت بدهی توسط خواهر شما می باشد.