ملاک تعیین مالک در خرید و فروش با مبایعه نامه چیست؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۴۷۲ #64983490

اگر کسی یه خونه رو به چند نفر بفروشه کسی که مبایعه نامه اش قدیمی تر باشد و نفر اول باشد خانه برای او میشود و بقیه فقط میتوانند شکایت کنند که اکثرا فرد فرار میکند و سر بقیه کلاه میره.
اگه کسی کد رهگیری داشته باشه بازم کسی که مبایعه نامه اش مقدم هست و کد رهگیری نداره خونه به اون میرسه؟پس با این حساب از کجا باید بفهمیم که ملک قبلا فروخته نشده؟

مشاوره حقوقی ملکی
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

کد رهگیری دلیل اولویت نیست ، تاریخ انعقاد قرارداد تعیین کننده است . الباقی افراد میتوانند با عنوان کلاهبرداری و فروش مال غیر شکایت نمایند .

سلام ملک در مالکیت اولین خریدار است و بقیه حسب مورد فقط حق شکایت انتقال مال غیر یا دادخواست اعلام بطلان و مطالبه ثمن را دارند .

دوست عزیز خدمت شما عرض کردم تاز مانی که سند به نام شما نخورده مبلغی پرداخت نکنید

و به استناد قوانین ایران صرفا دارنده سند شش دنگ رسمی مالک شناخته می شود و نه اسناد عادی مثل مبایعنامه

در نهایت شما می توانید طی قراردادی خصوصی با فروشنده این شرط را بگذارید در صورتی که هر زمان و لو صد سال دیگر کشف شود فروشنده قبلا ملک را به دیگری فروخته و سپس اقدام به فروش مال غیر کرده است شما علاوه بر این که حق دارید قیمت به روز ملک را از ایشان بگیریدمبلغ ۵۰۰ سکه بهار آزادی نیز به عنوان وجه التزام از ایشان بگیرید

در معاملات غیرمنقول دقت نظر زیادی لازم است و صرفا با انتقال رسمی در دفتر اسناد رسمی تقریبا مشکلی پیدا نمیشود.

تنها راهش گرفتن استعلام از اداره ثبت است
و اینکه تا زمانی که در محضر منزل به نام شما نشده است اقدام به دادن وجهی نکنید