واخواهی از رای غیابی کیفری بعد از ۸ سال، شمول مرور زمان

پرسیده شده
۱۰ پاسخ ۶۷ #63455598

سلام، شخصی در سال ۹۴ با حکم غیابی بدون حضور داشتن در دادگاه به کلاهبرداری محکم می‌شود و در آخر سال ۹۴ حکم برای آن شخص صادر، پرونده مختومه و کسر از آمار می‌شود و شخص مورد نظر به دوسال حبس و با پرداخت مال به مبلغ ۲۲ میلیون تومان به شاکی محکوم می‌گردد. شاکی بعد از صادر شدن حکم هیچگونه پیگیری نسبت به جلب یا دستگیری متهم نمی‌کنند تا این تاریخ. متهم بعد از گذشت هشت سال متوجه می‌شود در دادگاهی حکمی به این مزبون برای ایشان صادر شده است.
۱. آیا می‌شود به این حکم اعتراض کرد یا واخواهی داد؟
۲. این حکم به دلیل هیچگونه اقدامی بعد از تاریخ حکم انجام نشده است و مشمول مرور زمان که در سال ۹۹تصویب شد می‌شود یا شده است؟
۳. متهم در سال گذشت دو بار گواهی عدم سوءپیشینه گرفته بوده و در هر دو بار گواهی عدم سوءپیشینه کیفری برای ایشان صادر شده است. آیا این پرونده باطل شده است که گواهی عدم سوءپیشینه صادر شده است؟

مشاوره حقوقی کیفری
۱۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
اولا میتونید واخواهی کنید
چون رای به شما ابلاغ نشده و اطلاعی از رای صادره نداشتید
دوما چون مرور زمان اجرای حکم این جرم ۱۰ سال هست اگر دوسال دیگ منقضی شده بود مشمول مرور زمان میشد
و قرار موقوفی تعقیب صادر میشد
ولیکن پیشنهاد بنده اینه که با توجه به قابل گذشت بودن جرم پیگیر رضایت شاکی باشد

و درخصوص گواهی عدم سوءپیشینه هم ربطی به ابطال یا عدم ابطال پرونده شما نداره
به محض اجرای رای تو سوابق کیفری متهم ثبت خواهد شد

باسلام با توجه باینکه حکم اجرا نشده بدین لحاظ سوء پیشنه برای شما ثبت نشده و محسوب نیز نشده واینکه قابلیت واخواهی دارد یا خیر پاسخ مثبت است مضافا اینکه پرونده طبق اظهارات باطل نشده است.

بله میتوان نسبت به آن واخواهی نمود.
مشمول مرور زمان نشده است.

سلام، میتوانید از رای غیابی واخواهی به عمل آورید و با توجه به قابل گذشت بودن جرم مذکور که کمتر از یکصد میلیون تومان است گذشت شاکی را اخذ کنید .

با سلام
وفق تبصره ۲ ماده ۴۰۶ قانون آیین دادرسی کیفری واخواهی امکان پذیر است. نیز با عنایت به قابل گذشت بودن جرم مذکور به علت کمتر از یکصد میلیون تومان بودن موضوع جرم، تقلیل مجازات قانونی آن به نصف و بند پ ماده ۱۰۷ قانون مجازات اسلامی، اجرای این حکم مشمول مرور زمان نشده است.

سلام
اگر رای غیابی بوده امکان واخواهی وجود دارد.
ولی پیشنهاد میشود همزمان با واخوای ترجیحا و در صورت امکان رضایت شاکی جلب گردد و مطابق ماده ۲۸۳ ق آ د ک اقدام کنید.

سلام علیکم
چنانچه اگر رای غیابی و متهم مطلع نشده قابلیت واخواهی را دارد
دلیل صدور گواهی عدم سوء پیشینه به این دلیل می‌باشد که حکمی اجرا نشده تا در سیستم ثبت گردد