حق شکایت و هر دفاع حقوقی از جانب خودش با حکم حجر وی مغایرت ندارد؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲۶۸ #63355527

شخصی محجور و حکم حجرش صادر و قطعی شده و نیز برای ایشان قیم قانونی تعیین و دادنامه انتصاب قیم نیز صادر و بدنبال آن از شعبه سرپرستی مربوطه قیم نامه نیز صادر شده است و پس از گذشت حدود دوماه از صدور قیم نامه شخص محجور به شعبه دادیاری سرپرستی مربوطه مراجعه و تقاضای رفع حجر مینماید و شعبه محترم هم محجور را به پزشکی قانونی و تشکیل کمیسیون پزشکی معرفی میکند و در نهایت نظریه کمیسیون به رد دادخواست و تایید همان نظریه اولیه که مستند صدور حکم حجر است میباشد که بعد از دو هفته مجدد به این رد دادخواست از طرف محجور اعتراض داده میشود و شعبه دادیاری مجدد محجور را برای کمیسیون پزشک قانونی معرفی و نوبت کمیسیون ۹۹/۱۰/۸ میباشد و اکنون سوال اینست که مگر نه اینکه شخصی که محجور میباشد و حکم حجرش صادر شده باشد دیگر شخصا حق و صلاحیت استیفای حق را ندارد و مگر قیم ایشان یا وکیل دادگستری با وکالت از جانب قیم حق تنظیم دادخواست رفع حجر و یا اعتراض به رد دادخواست رفع حجر را دارد و اگر شخص محجور این حق قانونی را دارد پس حق شکایت و هر دفاع حقوقی از جانب خودش با حکم حجر وی مغایرت ندارد؟

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

مطابق ماده ۱۰۲ قانون امور حسبی : محجور می‌تواند در موارد رفع حجر اعلام خروج از قیمومت را از دادگاه بخواهد و دادگاه پس از رسیدگی و احراز موجب رفع حجر‌خروج محجور را از تحت قیمومت اعلام می‌نماید.

محجور نمیتواند رفع حجر خود را بخواهد

با سلام .
خیر ، حجر هیچ حقی را از محجور ساقط نمیکند . و طرح دعوا ، شکایت ، دفاع از جانب خودش هیچگونه مغایرتی با حکم حجر ایشان ندارد .
ایشان میتواند تقاضای رفع حجر خویش را از دادگاه بخواهد .

درود بر شما، خیر، هر محجور می‌توانید تقاضای رفع حجر خویش را داشته باشد.

درود
خیر محجور نیز می تواند رفع حجر خویش را بخواهد.