حق الزحمه ی داوری چگونه تعیین میشود؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۱۳ #62222614

هزینه ی قرار داد داوری مالی، چند درصد ارزش آن قرارداد می باشد؟

مشاوره حقوقی داوری
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

"با سلام"
حق الزحمه داوری برابر مقررات و در مهلت تعیین شده تا ۵۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال خواسته پنج درصد و نسبت به مازاد از پنجاه میلیون ریال تا ۲۵۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال سه درصد و مازاد برآن دودرصد خواسته خواهد بود مگر اینکه در قرارداد داوری ترتیب دیگری مقرر شده باشد.

با سلام
به تقاضای حق الزحمه یکی از داوران دادگاه حق الزحمه داوری را از شخصی که تقاضای داور کرده است مطالبه می کند و دستور پرداخت را صادر می کند. در صورتی که دادگاه لازم بداند از هر یک از طرفین نصف میزان حق الزحمه داوری را اخذ می نماید.
طبق ماده ۴ حق الزحمه داوری طبق تعرفه و در زمان انتخاب داوران مشخص می شود و طبق ماده ۶ این حق الزحمه در صندوق سپرده دادگستری تودیع می شود و بعد از تمام کار به داوران پرداخت می شود.
طبق ماده ۹ اگر داور برای انجام امر داوری خود مجبور به سفر به خارج باشد هزینه های مربوطه اعم از اقامت، بلیط هواپیما، عوارض خروج از کشور و غیره به عهده متقاضی داور می باشد و طیق ماده ۱۰ چنانه مدارک مربوط به داوری به زبان خارجی باشد و داور مجبور به ترجمه باشد هزینه براساس تعرفه مترجمین رسمی مشخص می شود.
و طبق ماده ۷ چنانچه داور برای امر داوری مجبود به مسافرت های داخلی باشد هزینه سفر براساس هر کیلو متر رفت و برگشت و برای هر روز محاسبه می شود.
در آخر طبق ماده ۱ حق الزحمه داوری تا ۵۰۰۰۰۰۰۰ ریال ۵% و نسبت به مازاد ۵۰۰۰۰۰۰۰ ریال تا ۲۵۰۰۰۰۰۰۰ ریال ۳% و مازاد بر آن ۲% خواهد بود.