نحوه بررسی و پیگیری جریمه‌های ثبت شده توسط دوربین کنترل سرعت

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۴ #61590686

سلام، خسته نباشید. امروز پنج جریمه برای من صادر شده که تاریخ‌های اون‌ها همگی به یک سال پیش و در ماه‌های اردیبهشت و تیر سال ۱۴۰۲ برمی‌گردد. جریمه‌های ثبت شده رو با جزئیات و تصاویر دوربین‌ها، بررسی کردم. در مواردی درست ثبت شده اما در موارد دیگری شک‌برانگیز بوده.
برای مثال در جاده‌ای فرعی(دوطرفه) که محدودیت سرعت در روز ۹۵ و در شب ۸۵ کیلومتر بر ساعت است، جریمه‌ای برای من با سرعت ۹۳ کیلومتر بر ساعت ثبت شده. زمان ثبت شده برای این جریمه ساعت ۵:۲۵ صبح در تاریخ ۲۰ تیرماه ۱۴۰۲ بوده. طبق تصویر ثبت شده و ساعت‌های کاری و برنامه‌ریزی شده‌ام، این ساعت و تاریخ درسته و من در اون زمان در همان محل و جاده حضور داشته‌ام. اما در تیرماه سال گذشته، از موقعی که ساعت‌ رسمی کشور ثابت شد، ساعت طلوع و غروب آفتاب هم تغییر کرد(در بهار به عقب برگشته و زودتر رخ می‌دهد). برای مثال در جاده‌ای که من بوده‌ام(بزرگراه داراب به شیراز) طلوع آفتاب خیلی زود رخ می‌داد، مثلا حوالی ۴:۳۰ صبح، آفتاب کاملا بالا آمده بود و جاده کاملا روشن بود. هرچند من برای احتیاط نور کوچک خودرو رو روشن گذاشته بودم. می‌خوام بدونم، این دوربین‌ها محدوده‌ی ساعت شب و روزشون کی است؟ مثلا از ساعت ۱۹:۰۰ تا ۰۶:۰۰ رو شب و از ۰۶:۰۰ تا ۱۹:۰۰ رو روز حساب می‌کنند و در این بازه‌های شبانه روز، محدودیت حداکثر سرعت‌شون رو تغییر می‌دن و براساس اون کنترل می‌کنند؟ در پنج جریمه‌ی ثبت شده‌ی من، سه تاشون به همین صورت است. یعنی در ساعتی ثبت شده که روشنایی و دید جاده کاملا مناسب بوده، من هم طبق تجربه و محدوده دیدم در جاده، محدودیت سرعتم رو بالاتر بردم و بر اساس ۹۵ تا رانندگی کرده‌ام و با این حال همچنان برای من جریمه صادر شده.
نکته‌ها:
۱- در کتاب آئین‌نامه و قوانین راهنمایی و رانندگی، هیچ بخشی مبنی بر تعیین بازه روز و شب وجود ندارد. نه چیزی در مورد طلوع و غروب گفته شده و نه ساعت مشخصی رو تعیین کرده.
۲- در ساعت‌هایی که تخلف ثبت شده، چراغ‌های روشنایی دوربین‌ها خاموش بوده است.
۳- در سه جریمه‌ای که گفتم، هر سه سرعتم کمتر از ۹۵ و بیشتر از ۸۵ بوده و هر سه در حدود ۰۵:۳۰ تا ۰۶:۰۰ صبح، ثبت شده‌اند.
در این مورد باید چی‌کار کنم و چه چیزی رو و چطور پیگیری کنم؟ چرا چنین موردی در کتاب قوانین راهنمایی و رانندگی ذکر نشده؟ ممنون.

مشاوره حقوقی کیفری
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود ، اگر اعتراض دارید ، طبق ماده ۵ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی با مراجعه به پلیس+۱۰ یا اجراییات پلیس راهور باستناد پرینت خلافی خودرو ، مالک خودرو اعتراض خود را ثبت کنند

بادرود
میتوانید اعتراض نمایید تا به شورا ارجاع شود