با استناد به پیام، میخواهد شکایت ربا نماید، آیا میتواند؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۸۵ #61465736

با سلام من در سال ۹۴ مبلغ ۴۰ میلیون تومان به مشاور املاکی دادم که برام آپارتمان پیش خرید کنه اونم یه چک به مبلغ ۲۵۰ میلیون تومان به من داد تا قرارداد ش حاضر بشه بعد از چند وقت طرف کلاهبردار از آب دراومد منم روی چکش اقدام کردم و دادگاه رای به نفع من داد الان که دیگه دستش به جایی بند نیست میگه میخوام برم ازت شکایت کنم که تو از من سود پول میگرفتی چون من بهش قبلا گفته بودم اگه شکایت کنم دیر کد پولمو میگیرم اونم گفت نرو شکایت دیر کردشو ماهیانه میدم تا بعدا اصلشو بدم منم یه پیام دادم بهش که داری سود این ماهو بدی اونم از این پیام میخواد بره شکایت در صورتی که من اصلا پولی نگرفتم حالا میتونه شکایت کنه با تشکر

مشاوره حقوقی کیفری
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بدون اثبات ربا نمی تواند شما را محکوم کند برای اطمینان از یک وکیل استفاده کنید

ماده ۵۹۵
هر نوع توافق بین دو یا چند نفر تحت هر قراردادی از قبیل بیع، قرض، صلح و امثال آن جنسی را با شرط اضافه با همان جنس مکیل و‌موزون معامله نماید و یا زائد بر مبلغ پرداختی، دریافت نماید ربا محسوب و جرم شناخته میشود مرتکبین اعم از ربادهنده، رباگیرنده و واسطه بین ‌آنها علاوه بر رد اضافه به صاحب مال به ششماه تا سه سال حبس و تا (۷۴) ضربه شلاق و نیز معادل مال مورد ربا بعنوان جزای نقدی محکوم ‌میگردند.

تبصره ۱ – در صورت معلوم نبودن صاحب مال، مال مورد ربا از مصادیق اموال مجهول‌المالک بوده و در اختیار ولی فقیه قرار خواهد گرفت.

تبصره ۲ – هر گاه ثابت شود ربادهنده در مقام پرداخت وجه یا مال اضافی مضطر بوده از مجازات مذکور در این ماده معاف خواهد شد.

تبصره ۳ – هر گاه قرارداد مذکور بین پدر و فرزند یا زن و شوهر منعقد شود یا مسلمان از کافر ربا دریافت کند مشمول مقررات این ماده نخواهد

امکان شکایت تحت عنوان ربا وجود دارد ولی احتمال به نتیجه رسیدن این نوع شکایت ها بسیار کم است . ضمن اینکه در صورت احراز این جرم ربا دهنده و ربا گیرنده هر دو مجرم هستند.

چنانچه موضوع در همین حدی باشد که فرموده اید امکان محکومیت شما وجود ندارد .

سلام امکان شکایت دارد اما شما نیز میتوانید اقدام به اقامه دفاع مناسب کنید