ثبت اسناد بدون مجوز دادگاه می تواند سند را باطل کند؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۱۷ #61143371

با سلام
پدر بنده سال ۷۰ زمینی رو با سند بنچاق و قولنامه ایا شهادت شهود خریداری کرد که متاسفانه سند گم شد و در ثبت اسناد سابقه پیدا نشد البته زمین پلاک قدیم و جدید دارد الان شخصی ادعا کرده سند ۷۰ سال پیش دارد و ثبت اسناد اسناد ما را باطل کرده حالا ما چه کاری می توانیم بکنیم ایا ثبت اسناد بدون مجوز دادگاه می تواند سند را باطل کند باتشکر

مشاوره حقوقی ابطال سند رسمی
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
باید علت دقیق آن بررسی شود در بعضی موارد موضوع باید با حکم دادگاه حل و فصل شود و در بعضی موارد اداره ثبت اسناد و املاک اختیار ابطال سند را دارد مانند مواردی که هیئت نظارت مداخله می‌کند یا شورای عالی ثبت رای به ابطال سند صادر می نماید بنابراین بدون بررسی دقیق موضوع نمی توان اظهار نظر قطعی نمود ولی مواردی هم است که اداره ثبت اسناد صالح به ابطال سند است

در صورتیکه با ارائه سند قدیمی ، سند جدید به عنوان سند معارض شناخته شود برای ابطال نیازی به حکم دادگاه نبوده و هیات عالی ثبت میتواند دستور ابطال را صادر کند .

سلام
ایا ثبت اسناد بدون مجوز دادگاه می تواند سند را باطل کند///
کلیه اسناد رسمی بدون احتیاج به حکمی از دادگاه قابل اجراست و کلیه اسناد رسمی درباره معاملات املاک ثبت شده مستقلا و بدون مراجعه به محاکم قابل اجراست.
حالا ما چه کاری می توانیم بکنیم///// می توانید تقاضای ابطال این اسناد را نمایید.
باید ثابت کنید
بعد از قطعی شدن رای، دادگاه برای ذینفع گواهی «رای قطعی» صادر میکند، حکم قطعی بایستی به اداره ثبت ارائه شود.
رئیس اداره ثبت مربوطه مدارک و مستندات را بررسی کرده و مشخصات را ملاحظه می کند، در صورت مطابقت رای با مندرجات پرونده ثبتی، ابطال سند را در ستون ملاحظات دفتر ثبتی درج می کند.