تاریخ فسخ قرارداد از زمان ارسال اظهار نامه بنده محاسبه می شود یا از تاریخ صدور رای دادگاه؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۱,۳۱۴ #60771718

با سلام و عرض احترام
بنده سوالی دارم در مورد فسخ قرارداد اجاره
اینجانب ملکی را اجاره نمودم و به دلیل اینکه مالک در زمان عقد قرارداد اظهار کرده بود که مورد اجاره دارای برق سه فاز است و در متن قرارداد نیز قید شده بود. ولی پس از مدتی بنده به دلیل نداشتن برق سه فاز مورد اجاره مجبور به ارسال اظهار نامه در تاریخ ۹۷/۳/۲۰ و تقاضای فسخ قرار داد نمودم و بالاخره در تاریخ ۹۸/۲/۶ پس از انجام چند مرحله قرار کارشناسی و با وقت های نظارت طولانی قاضی رای به فسخ قرارداد و پرداخت خسارت از سوی موجر دادند که تاریخی هم در متن رای دادگاه برای فسخ اعلام نشده است . حال سوال بنده این است تاریخ فسخ قرارداد از زمان ارسال اظهار نامه بنده محاسبه می شود یا از تاریخ صدور رای دادگاه؟؟
سپاسگزارم که بنده را راهنمایی می فرمایید..

مشاوره حقوقی قرارداد اجاره
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

چنانچه در اظهارنامه صراحتا اعلام فسخ نموده باشید و پس از فسخ عملا از منافع مورد اجاره استفاده ننموده باشید فسخ از تاریخ اعلام فسخ شما خواهد بود ولی چنانچه تقاضای فسخ در اظهارنامه نموده باشید و از ملک استفاده نموده باشید بنوعی که بصورت ضمنی معلوم گردد که عمل فسخ از جانب شما فی الواقع صورت نپذیرفته است ، از زمان صدور دادنامه خواهد بود.
رای دادگاه درخصوص فسخ قرارداد صرفا کاشفیت دارد و عمل فسخ با اراده من له الخیار واقع میگردد. لذا تاریخ فسخ از زمان فسخ و اعلام از جانب دارنده خیار خواهد بود.