شخصی که مال رو از دست داده می‌تونه اقدام به شکایت کند؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۱۵۰ #60754226

اگر شخصی مال غیری رو پیدا کنه و قابلیت شناسایی اون شخص (صاحب اصلی) باشه ولی اقدام به تحویل مال نکنه و اون مال رو تملک کنه آیا شخصی که مال رو از دست داده می‌تونه اقدام به شکایت کنه و درصورت شکایت چه حکمی برای شخصی که مال رو تملک کرده وجود داره .

مشاوره حقوقی کیفری
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بله امکان شکایت را دارد وشما موظف به رد مال می باشید

اگر سوء نیتی برای شخص محرز نگردد، موضوع قابل پیگیری کیفری نیست و صرفا بحث استرداد مطرح می گردد
طبق ماده ۳۰۱ قانون مدنی کسی که عمدا یا اشتباها چیزی را که مستحق نبوده است دریافت کند ملزم است آن را به مالک تسلیم کند

با درود
بله
این امکان وجود دارد

بله با توجه به اینکه مال مالک من غیر حق در ید شما می باشد ایشان می تواند علیه شما شکایت کند

بله میتواند شکایت کند و حکم بر علیه شما صادر خواهد شد

با سلام
به نظر میرسد موضوع مطروحه فاقد وصف کیفری باشد .لیکن از نظر حقوقی قطعا قابل رسیدگی است .
طبق ماده ۳۰۱ قانون مدنی کسی که عمدا یا اشتباها چیزی را که مستحق نبوده است دریافت کند ملزم است آن را به مالک تسلیم کند.
همچنین طبق ماده ۳۰۳ همان قانون، کسی که مالی را من غیر حق دریافت کرده است ضامن عین و منافع آن است اعم از این که به عدم استحقاق خود عالم باشد یا جاهل.
فلذا مستندا به مواد مذکور و ماده ۳۱۰ قانون مدنی ،اگر کسی که مالی به عاریه یا به ودیعه و امثال آنها در دست اوست منکر گردد از تاریخ انکار در حکم غاصب است و باید مال مغصوب را عینا به صاحب آن رد نماید.

بله میتواند شکایت کند ورای به محکومیت صادر شود.