خرید زمین شراکتی، ساخت دو واحد، دریافت کمیسیون مشارکت در ساخت

پرسیده شده
۵ پاسخ ۳۴ #57643270

با سلام و عرض ادب، یک قطعه زمین مسکونی به صورت شراکتی خریداری شده و شریک بنده پیشنهاد ساخت دو واحدی رو دادن و توافق شده هرکدام هزینه ساخت واحد خود را بپردازند. در این صورت شریک بنده حق دریافت کمیسیون مشارکت در ساخت رو داره آیا؟ (تمام فعالیت‌های مرتبط با ساخت به عهده شریک بنده است). با تشکر از وقتی که گذاشتین.

مشاوره حقوقی ملکی
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود بر شما ،دوست گرامی مستحضر باشید که بایستی دید توافق شما در قرارداد به چه نحو است،تبعا ایشان برای کارهایی که انجام می‌دهند مستحق اجرت هستند.

با سلام
این امر به مفاد توافق فی مابین بستگی دارد. با این حال می توان گفت قاعدتا اقدام به ساخت و ساز این حق را برای عامل به وجود می آورد که حق الزحمه قراردادی یا عرفی نسبت به سهم شریک از ملک را مطالبه نماید.

درود بر شما
کلیه مواردی که فرمودید کاملا بستگی به توافق طرفین دارد و قانون خاصی در این رابطه وجود ندارد. در مورد کمیسیون مشارکت نیز اگر منظور شما حق الزحمه ساخت میباشد، بله قطعا ایشان در ازای وقت و نیرو و هزینه های احتمالی که برای ساخت میکند مستحق دریافت حق الزحمه میباشد.
توصیه بنده این است که جهت تنظیم یک قرارداد جامع و دقیق در این زمینه حتما از یک وکیل متخصص امور قراردادها استفاده نمائید.
بنده نیز میتوانم در خدمت شما باشم.
پیروز باشید

باسلام بستگی به توافق شما و شریکتان دارد.

این موضوع کاملا بستگی به توافق شما و شریکتان دارد ولی در صورت انجام کاری که عرفا دارای حق الزحمه هست امکان مطالبه نیز هست.