قانونا مفقود الاثر چند سال باید از نبودنش بگذرد؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۶۷ #56981894

سلام چند ساال طول میکشه تا شخص خانم مفقود الاثر حساب بشه؟

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام.۱ وقتی که ده سال تمام از تاریخ آخرین خبری که از حیات غایب رسیده است گذشته و در انقضای مدت مزبور سن غایب از هفتاد و پنج سال گذشته باشد؛
۲- وقتی که یک نفر به عنوانی از عناوین، جزء قشون مسلح بوده و در زمان جنگ مفقود و سه سال تمام از تاریخ انعقاد صلح بگذرد بدون این که خبری از او برسد، هر گاه جنگ منتهی به انعقاد صلح نشده باشد مدت مزبور پنج سال از تاریخ ختم جنگ محسوب می‌شود؛

۳- وقتی که یک نفر حین سفر بحری در کشتی بوده که آن کشتی در آن مسافرت تلف شده است سه سال تمام از تاریخ تلف شدن کشتی گذشته باشد بدون این که از آن مسافر خبری برسد.
اگر کسی در نتیجه‌ی واقعه‌ای به غیر آن چه در فقره‌ی ۲ و ۳ ماده ۱۰۲۰ مذکور است دچار خطر مرگ گشته و مفقود شده و یا در طیاره بوده و طیاره مفقود شده باشد وقتی می‌توان حکم موت فرضی او را صادر نمود که پنج سال از تاریخ دچار شدن به خطر مرگ بگذرد بدون این که خبری از حیات مفقود رسیده باشد.

سلام
بسته به سن، موقعیت و سایر شرایط مدت فرق می کند. برای مثال کسی که ده سال از غیبت او گذشته و مفقودالاثر بوده باشد و در این حین سنش از هفتاد و پنج سال بگذرد، حکم موت فرضی برایش صادر می شود. همچنین در مورد سفرهای دریایی یا هوایی و نیز افرادی که در نیروهای نظامی فعالیت دارند و ... شرایط متفاوت خواهد بود.

سلام و درود، مطابق قانون برای تحقق (غایب مفقودالاثر) ، بایست مدت نسبتا مدیدی گذشته(عرفا) و هیچ گونه خبری از وی نباشد، آرزوی عاقبت بخیری.