میخواهیم هرچه سریعتر سند را آزاد کنیم، چگونه اقدام کنیم؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۱۷۱ #56814004

پدرم سند خانه مان را برای برادرم وثیقه گذاشته، دو اتهام در دو شهرستان مختلف داشت ( الیگودرز و حسینیه) الیگودرز رای صادر شده و در مرحله اعتراض و تجدید نظر هست. در حال حاضر به جرم دیگری دستگیر و در زندان مرکزی خرم آباد زندانی هست. پدرم قصد انصراف از وثیقه را دارند. خرم آباد برگ حضور ایشان را در زندان به ما نمی دهند به الیگودرز هم مراجعه کردیم گفتند باید تا جلسه تجدید نظر که یکماه دیگر هست منتظر بمانید.

مشاوره حقوقی کیفری
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
بهتر است که درخواست وثیقه گذار کتبی باشد
ماده ۲۲۸ قانون آیین دادرسی کیفری «کفیل یا وثیقه ‏گذار در هر مرحله از تحقیقات و دادرسی با معرفی و تحویل متهم می تواند، حسب مورد، رفع مسؤولیت یا آزادی وثیقه خود را از مرجعی که پرونده در آنجا مطرح است درخواست کند. مرجع مزبور مکلف است بلافاصله مراتب رفع مسؤولیت یا آزادی وثیقه را فراهم نماید.» اما قانونگذار در تبصره همین ماده، موردی را پیش بینی کرده که وثیقه گذار صرفا با اعلام محل بازداشت متهم نیز می‌تواند این درخواست نماید. تبصره ماده مزبور در رابطه مقرر می دارد: «در مواردی که متهم به علت دیگری از سوی سایر مراجع بازداشت باشد نیز، کفیل یا وثیقه ‏گذار می‌‏تواند اعزام وی را درخواست نماید. در این صورت پس از حضور متهم مطابق این ماده اقدام می‌شود.»
بنابراین از زمان لازم‌اجراء شده قانون آیین دادرسی کیفری یعنی از ۱۳۹۴/۴/۱ هرگاه وثیقه گذار مطلع شود که متهم بنا به عللی اعم از این که به جهت ارتکاب جرمی نزد ضابطین دادگستری یا به لحاظ به اجراء در آمدن محکومیت سابق در یکی از زندان های کشور در بازداشت به سر می برد و بیم آن را می دهد که بابت اتهامی که وی ضمانتش را نزد مقام قضایی کرده، به محکومیت او منجر شود، می تواند نزد مقام قضایی مراجعه و با اعلام محل بازداشت، تقاضای فک وثیقه خود را دارد. البته این امر باید نزد مقام قضایی احراز شود