امکان داوری مجدد توسط داور مرضی‌الطرفین بعد از رای قطعی

پرسیده شده
۳ پاسخ ۵۵ #56440827

احتراما به عرض می‌رساند پرونده من بابت مشارکت بوده که توسط داور رای صادر شده، سپس رای از طریق دادگاه ابلاغ و اجرائیه صادر و اجرا گردیده، طرف مقابل اقدام به ابطال داوری که منجر به رد دادخواست وی شده، سپس اعتراض به تجدیدنظر کرده که در آنجا هم رد شده و بعد از ماده ۴۷۷ در دیوان استفاده کرده و در آنجا هم رد شده. حالا دوباره با داور تبانی کرده که مجددا داوری نماید، سوال بنده اینجاست که آیا داور که قبلا رای داده، دوباره هم می‌تواند رای دهد یا اعتبار امر مختومه و فراغ داوری دارد و داوری‌اش تمام شده است؟ اگر بخواهد مجددا رای دهد، راهکار بنده چیست؟

مشاوره حقوقی داوری
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

خیر نمیتواند مجددا در این پرونده رای صادر کند.

درود قاعدتا حل اختلاف ناشی از آن قرارداد را به داوری ارجاع داده اید.وقتی داور در خصوص یک اختلاف مشخص رسیدگی کند و چنانچه بعدا اختلاف دیگری بین طرفین حادث شود مجددا حل اختلاف با همان داور مرضی الطرفین است .ولی چنانچه در خصوص یک موضوع اصدار رای کرده باشد دیگر نمیتواند در خصوص همان موضوع وارد رسیدگی شود

سلام و عرض ادب

داور مانند دادرس، پس از صدور رای، مشمول قاعده فراغ است لذا پس از صدور رای داوری، دیگر حق ورود مجدد و اصدار رای جدید را ندارد چرا که علاوه بر حاکمیت قاعده فراغ دادرس بر قراردادهای داوری؛ باید توجه داشت که به محض صدور رای اولیه توسط داور، توافق طرفین در قرارداد داوری نیز انجام یافته و پایان یافته تلقی میشود و اظهارنظر مجدد، نیاز به ایجاد اراده و توافق جدید طرفین آنهم قبل از قطعیت رای دارد لذا داور، حق اظهارنظر مجدد یا صدور رای مجدد ندارد لکن در موعد و مهلت قانونی، فقط حق تصحیح یا اصلاح رای سابق خود را دارد که در پرونده شما موعد آن نیز منقضی شده است.