آیا منزل مسکونی با مشخصات مذکور قابل توقیف است؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۱,۵۳۶ #56422697

سلام
من این سوال را چند بار مطرح کردم ولی متاسفانه اصلا از جوابها قانع نشدم، یه خونه ۶۵ متری طبقه سوم بدون آسانسور ۱۸ساله میباشد در صادقیه تهران که قیمت تقریبی ملک حدود ۹۰۰ میلیون تا ۱ میلیارد میباشد، قابل توقیف است؟
بعضی از دوستان وکیل پیام میدن که بالای ۳۰۰ میلیون قابل توقیف است، آخه تا یافت آباد و باقر آباد بهشت زهرا ما آپارتمان ۳۰۰ میلیونی نداریم، بعد چه جوری میگن ملکی که طرف توش داره زندگی میکنه جزو مستثنیات دین، رسما بگن که خونه طرف جزو مستثنیات دین نمیباشد و قابل توقیف است و خلاص، من هم خودم هم خانوادم هم خانواده همسرم بالای ۱۰ ساله در این منطقه زندگی میکنیم، چرا یه قاعده کلی برای توقیف اموال ( ببخشید غارت اموال زوج ) وجود ندارد.
خواهشا راهنمایی ام کنید اگر قابل توقیف هست؟

مشاوره حقوقی قرارداد
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

به موجب قانون مستثنیات دین شامل منزل شخصی در شن شما میباشد دادگاه باید انرا اثبات کند

منزل مسکونی که عرفا در شان شما باشد قابل توقیف نیست .
تشخیص این امر فقط با دادگاه رسیدگی کننده است

سلام و وقت بخیر
به صورت کلی شش دانگ از خانه ای که زوج در آن سکونت دارد و در متراژ و منطقه ای غیر متعارف باشد قابل توقیف است ، بنابراین اگر قاضی تشخیص دهد که می توانید در منطقه ای پایین تر زندگی نمایید نمی توانید رفع توقیف کنید.

با سلام
یک خانه ایی جزء مستثنیات دین محسوب می شود که در شان زوج و ساکن در آن باشد

سلام
مهریه حق بدیهی زن است که هنگام عقد نکاح تعیین می گردد
. وظیفه ی شوهر است که این حق زوجه را هر زمان که او مطالبه کرد به وی پرداخت نماید
اگر بنا به هر دلیلی شوهر از ادای دین خویش سر باز زند،
زوجه می تواند دعوی خود را در دادگاه حقوقی اقامه نماید
. قانون از مسیر های متعددی می تواند شوهر را مجبور به پرداخت دین خود کند
که یکی از آن ها توقیف منزل مسکونی برای مهریه می باشد.
طبق نظر قانون هر مالی قابل توقیف نمی باشد، توقیف
مختص اموالی است که جزء مستثنیات دین نباشند.
مستثنیات دین آن دسته از اموالی است که طبق عرف برای زندگی ضروری است
اگر منزل مدیون ارزشی بیش از حالت اعسار او طبق عرف داشته باشد
و اموال دیگری از او برای توقیف موجود نباشد،
مدیون موظف به فروش آن با نظارت نماینده مرجع اجرایی می باشد
و با مبلغ به دست آمده منزلی در حد حالت اعسار برای خود مهیا کند
و مابقی مبلغ توقیف گردد. در صورت مقاومت مدیون نسبت به فروش منزل
، توقیف منزل مسکونی برای مهریه انجام می گیرد.
مال توقیفی در مرحله ی بعد توسط مرجع اجرایی به فروس رسیده و مبلغی
در جهت تهیه منزل در حد حالت اعسار مدیون طبق عرف، به وی بازگردانده میشود.

با سلام
خانه ای جزء مستثنیات دین محسوب می شود که در شان زوج باشد و بیشتر از آن نباشد. حال قاضی بررسی خواهد نمد که این خانه بیشتر از شان شما است یا نه.