هم قاضی تاریخ سررسید را از زمان ایجاد بدهی حساب نکرده و از زمان تاریخ تقدیم دادخواست حساب کرده، چه کنم؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۲۷ #56273286

با سلام و خسته نباشید! می خواستم ببینم که خسارت تاخیر تادیه مبلغ ۲۵۲ ،۰۸۰ ،۱۱۰ ریال از تاریخ سررسید آذر ۹۷ تا آبان ۹۸ چقدر می شود؟
قاضی این موضوع را به کارشناس دادگستری ارجاع داده و کارشناس اینطور حساب کرده در صورتی که من با نرم افزار هایی که سایت ارایه کرده حساب می کنم این مبلغ خسارت تاخیر تادیه شد: ۷۰،۸۹۲،۵۸۶ ریال ولی کارشناس به صورت زیر حساب کرده است
(۱۸۷.۸÷۱۵۲.۶)×۲۵۲.۰۸۰.۱۱۰= ۵۸.۱۴۶.۹۱۸ ریال
۱۸۷.۸ شاخص نرخ تورم ابان ۹۸
۱۵۲.۶ شاخص نرخ تورم اذر
۹۷ الان تکلیف چیه؟
یه موضوع دیگه که هست به طور خلاصه می گویم. این موضوع بالایی مربوط به تاخیر تادیه رای اداره کار هست وقتی که پرونده از طرف قاضی به کارشناس دادگستری ارجاع شد کارشناس در نظریه اولش مبلغ خسارت تاخیر تادیه را از تاریخ ایجاد بدهی تا زمان پرداخت حساب کرد (یعنی مطالبات بنده از سال ۹۴ و ۹۵ و ۹۶ و ۹۷ بود ) که کارشناس بر حساب هر سال حساب کرد و مبلغ کلی شد ۱۴ میلیون تومان ولی قاضی تا نظریه را دید به کارشناس دستور داد نظریه اش را اصلاح کند و زمان سررسید تاخیر تادیه را از زمان تاریخ تقدیم دادخواست به اداره کار حساب کند و کارشناس تو نظریه تکمیلی اش به روش بالا که گفتم حساب کرده است.
الان قاضی هنوز رای صادر نکرده و به احتمال صد درصد که می دانم می خواهد همان تاریخ سررسید تاخیر تادیه را از زمان تقدیم دادخواست به اداره کار محاسبه کنه ! آذر ۹۷ تاریخ تقدیم داخواست به اداره کار بوده است) که ۵۸۰۰ تومن شد ( طبق محاسبات بالا! الانه تکلیف بنده چیه که هم قاضی تاریخ سررسید را از زمان ایجاد بدهی حساب نکرده و از زمان تاریخ تقدیم دادخواست به اداره کار حساب کرده است؟ و همچنین اگر محاسباتی که کارشناس کرده اشتباه باشه چکار کنم تو تجدیدنظر می توانم کاری کنم؟ لازم بذکر است که من یه لایحه گذاشتم و به قاضی گفتم که نظریه اولی که کارشناس حساب کرده را قبول دارم ولی نظریه تکمیلی اش را نه؟ آیا شما می تونین لایحه تجدید نظر را بنویسید و من هزینه اش را پرداخت می کنم مشکلی نیست فقط میخوام ببینم به نتیجه می رسم که تو تجدید نظر تاریخ سررسید را از زمان ایجاد بدهی حساب کنند برایم؟ نه از تاریخ تقدیم دادخواست به اداره کار؟
آیا میتونم به این تبصره ماده ۴۱ قانون کار که زیر نوشتم استناد کنم؟
تبصره- کارفرمایان موظفند که در ازای انجام کار در ساعات تعیین شده قانونی به هیچ کارگری کمتر از حداقل مزد تعیین شده جدید جدید پرداخت ننمایند و در صورت تخلف ضامن تادیه مابه التفاوت مزد پرداخت شده و حداقل مزد جدید می باشند . با تشکر و سپاس

مشاوره حقوقی اداره کار
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
اولا اعداد و درست ننوشتی ونرخ شاخص در ابان ۹۷ ۱۵۳.۶ و در آذر ۹۸ نرخ شاخص برابر با ۲۱۲.۵ است که عدد طلبت هم هر جا یک مبلغه و نمیشه حساب کرد کدوم درسته دوما فرمول تاخیر تادیه برابر است با مبلغ ریالی ضربدر نرخ شاخص در تاریخ پرداخت تقسیم بر نرخ شاخص در سررسید هست ثالثا مزد کارگر بر اساس ماهانه باید پرداخت شود ولی اگر مربوط به سنوات و عیدی و... است طبق تاریخ تعلق سنوات و عیدی نهایتا پایان هر سال مبلغ طلب باید از اون تاریخ تا تاریخ پرداخت محاسبه شودطبق ماده ۵۲۲ قانون آیین دادرسی مدنی (بنظر من تاریخ سررسید مزد کارگر پایان هر ماه یا تاریخ سررسید عیدی و سنوات پایان هر سال است).