با ادعای رباخواری از من شکایت شده،خواستم بدونم آیا میتواند زمین را از من بگیرد؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۸۳۶ #56115716

باسلام

حدود دوسال پیش به خاطر بیماری سرطان پدرم مجبور شدم ماشین خودمو بفروشم و پول رو در بانک بگذارم تا از سود ماهیانه اون برای بیماری پدرم استفاده کنم، یکی از دوستام بهم پیشنهاد داد با دوستش شریک شوم که کار از اون باشه، و قراردادی بینمون نوشت و در قرارداد سند زمینشو پیش من گذاشت و در قرارداد هیچ مبلغی بابت گرفتن سود به چه میزان و در چه سررسیدی ذکر نشد، دو ماه گذشت و مبلغی از طریق یکی از آشناهاش در کارت من ریخت و دو ماه بعد یه مبلغ کمتری ریخت و گفت سود کمتر شده چون کار خوبی نبوده ماه بعد و ماه بعدترش هم دو تا مبلغ متفاوت در کارتم ریخت بعدش دیدم اصلا نمیصرفه و گفتم که پولمو بهم برگردون، که ایشان گفت پول ندارم و زمین رو بردار به املاکی رفتیم و ملک رو قیمت گذاری کردیم و مابقی پول ملک رو بهش دادم حدود یک سال بعد هم یه اقرارنامه نوشت که ملک در رهن من بوده و از باب شراکت بوده و چون در سررسید نتونستم پول رو به اینجانب بدم ملک رو فروختم و در سلامتی عقلی و قلبی اقدام به فروش کردم و چه در حال و اینده و گذشته هیچ گونه ادعایی ندارم و هرگونه ادعایی رو از خود ساقط مینمایم.

حالا بعد از دوسال به خاطر بدهی های زیادی که داشته به زندان افتاده و رفته از باب رباخواری از من شکایت کرده و گفته اون اقرارنامه زمانی از من گرفته که فراری بودم البته در اقرارنامه ۲ شاهد از طرف اون بوده و ۲ شاهد از طرف من.

خواستم بدونم آیا میتونه زمین رو از من بگیره؟
آیا میتونه از باب رباخواری به جایی برسه؟

باتشکر

مشاوره حقوقی کیفری
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام محضر شما بزرگوار
عنایت داشته باشیدسندتان قانونی است و به صورت محضری به نام شما شده است و احتمال ندارد از شما بتواند بگیرد.

بیع قطعی است و امکان استرداد زمین وجود ندارد.

فعلا درمرحله ادعاست .

سلام مشخص نکردید که ملک رو با چه عقدی به نام خودتون کردین! اثبات ربا در حالت اضطرار مشکل هستش که ایشون بتونه خودشو تبریه کنه ، در جرم ربا ابتدا برای ربا دهنده قرار صادر میشه سپس ربا گیرنده.

خیر نمی تواند چون بین شما سند و قراردادی نوشته و تایید چهار شاهد رسیده است/.

خیر ادعای ایشان نافذ نیست و مسموع نمیباشد چون اقرارنامه نیز امضا نموده است ، بهتر است برای دفاع از خود وکیل اخذ نمایید .

با سلام این موضوع با این شکل و سیاق که تعریف نمودید نه رباخواری از نوع قرضی یا معاملی است و نه امکان برگشت و فسخ قراداد زمین وجود دارد. و بیع قطعی شده است.