برای اخذ حق کسب و پیشه از مالک، با توجه سند رسمی و اجاره نامه که با توجه به قانون سال ۷۶ منعقد گردیده را چگونه اقدام نمایم؟

پرسیده شده
۱۳ پاسخ ۴۶۲ #56039952

سلام وقت بخیر
بنده دو سال پیش طی سند رسمی در دفترخانه اسناد رسمی حق کسب و امتیاز ملک تجاری که سابقا فعالیت داشته و آن ملک را به آن نام میشناختند،خریداری نموده ام و همچنین قرارداد اجاره نیز به مدت یکسال با مالک ملک منعقد گردید و بعد از پایان احاره نامه مجدد اجاره نامه با افزایش قیمت تمدید گردید، اما ملک به دلیل فرسایش بنایی دارای عیوبی بنایی مانند فاضلاب و شکستگی لوله ی آب که مربوط به موجر بوده که باعث شده مورد اجاره تماما مورد استفاده بنده قرار نگیرد.
پس از مدت سه ماه و عدم رفع عیوب توسط موجر کلید طبقه پایین که مورد استفاده بنده قرار نگرفته بوده را تحویل بنگاه انعقاد قرارداد داده.
حال دو ماه از اتمام قرارداد مانده و برای تحویل ملک، مالک قبول دار نیست که اجاره را تماما محاسبه نکند و لازم به ذکر است هم اکنون با کسی دیگری نیز قرارداد اجاره جدید برای شغل فعلی بنده را با شخص دیگری منعقد کرده.
حال با شرح حال بالا میخواهم بدانم:
۲- تکلیف مبلغ اجاره با توجه تخریب نیمی از مورد اجاره و عدم رفع آن توسط موجر چه میشود و باید چه کرد؟

مشاوره حقوقی حق کسب پیشه
۱۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بادرودوسلام بدوا تامین دلیل نمایید.

سلام
اول تامین دلیل کنید و در مورد اجاره دادن ملک به شخص دیگر پس از اتمام عقد اجاره شما، اگر قانون روابط موجر ومستاجر سال ۵۶ بر قراردادها شما حاکم باشد خیر نمیتواند آنرا بدون اخذ مجوز از دادگاه به شخص دیگر واگذار نماید.

با احترام بهتر است ابتدا تامین دلیل کنید.

درود بر شما
مبلغ اجاره طبق آنچه در قرارداد آمده باید به موجر پرداخت شود

شما باید تامین دلیل انجام میدادید ولی باز شما ارجاع به کارشناس نمایید

درود
امکان فسخ برای شما به علت عدم رفع عیب وجود داشته و البته دارد.

سلام،در خصوص سوال مطروحه چند نکته حائز اهمیت است. اول اینکه باید مفاد اجاره نامه بررسی شود که در خصوص تعمیرات بنا توافقاتی با یکدیگر داشتید یا خیر والا موجر مکلف به انجام تعمیرات اساسی ملک است ومیتوانید الزامش را به رفع عیب وتعمیرات از دادگاه بخواهید. در مورد اجاره دادن ملک به شخص دیگر پس از اتمام عقد اجاره شما، اگر قانون روابط موجر ومستاجر سال ۵۶ بر قراردادها شما حاکم باشد خیر نمیتواند آنرا بدون اخذ مجوز از دادگاه به شخص دیگر واگذار نماید. ملاحظه اجاره نامه توسط یک وکیل توصیه میشود.