آیا مطالبه وجه التزام و تحویل ندادن واحد بخاطر نپرداختن وجه التزام قانونیه؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۶۴ #55390578

با سلام خدمت وکلای محترم،
دو تا سوال دارم ممنون میشم که راهنمایی بفرمایید،
بنده یک واحد آپارتمان از بنیاد مسکن خریداری کرده ام و با توجه به اینکه برای تقسیط وام حدود ۸ ماه تاخیر داشته ام الان بنیاد مسکن مبلغی بیش از ۸ میلیون تومان بابت "وجه التزام" از بنده مطالبه میکنه، با توجه به اینکه در متن قرارداد اشاره شده که اگه خریدار برای تقسیط وام مراجعه نکنه بنیاد میتونه بصورت یکطرفه قرارداد رو فسخ کنه و هیچ اشاره ای به وجه التزام نشده الان بنیاد مسکن میگه یا باید این مبلغ رو بدید یا اینکه واحد رو تحویل نمیدیم.
آیا مطالبه وجه التزام و تحویل ندادن واحد بخاطر نپرداختن وجه التزام قانونیه؟
اگه قانونی نیست من چکار میتونم بکنم؟
سوال دوم اینه که در قرارداد اشاره شده که اگر قیمت مصالح بالا بره بنیاد مسکن میتونه تا حداکثر ۱۵ درصد واحدها رو گرونتر بده! با توجه به اینکه قبل از گرانی های اخیر پروژه در مرحله سفیدکاری بوده و فقط نصبیات اعم از آسانسور و سیم کشی و لوله کشی گاز مونده بود بنیاد مسکن تا چند درصد از نظر قانونی میتونه از ما اضافه بگیره؟
ممنون

مشاوره حقوقی ملکی
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بایستی طبق مفاد قرارداد فی مابین عمل شود شما میتوانید ایشان را الزام به تحویل نمایید . قراردادتان نیز بایستی مطالعه شود .

اصل همان است تو قرارداد است اگر شرط وجه التزام درصورت عدم تقسیط شده درغیر اینصورت فسخ یا می تواند درصورت گرونی مصالح درصدی را اضافه کند بله درسته می تواند وجه التزام وافزایش قیمت از اون مرحله کار را بخواهد درغیر اینصورت فسخ کند

سلام.بهتر است مصالحه کنید تا‌وارد بازی قضایی شوید.اگر تحویل نداد دادخواست الزام به تحویل بدهید و اگر اضافه گرفت با نظر کارشناس تامین دلیل بگیرید