برای احیای این صوتجلسه آیا کافیست رونوشتی از آن تهیه شده و به امضای هیات مدیره برسد در حالیکه سازنده رونوشت را امضا نکند؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۸۳ #54802057

با سلام
اینجانب در سال ۸۵ مغازه ای را در یک مجتمع تجاری پیش خرید کرده ام و سازنده کتبا متعهد شده که در مدت ۲۰ ماه مغازه را تکمیل کرده و تحویل دهد. سازنده با زیرکی در سال ۹۲ از اکثریت مالکین امضا گرفته که مغازه را تحویلشان داده در حالیه هنوز بسیاری از زیرساختهای مجتمع آماده نبوده و هنوز هم تا سال ۹۸ تکمیل نشده. در سال ۹۷ عده ای از مالکین با رای گیری به عنوان هیات مدیره انتخاب شدند تا حق مالکین را از سازنده مطالبه کنند و در این راستا صورتجلسه ای با سازنده به امضا رسیده بود که ثابت میکرد مجتمع تا تابستان ۹۷ هنوز قابل بهره برداری نبوده و لذا میتوانستیم با این سند از سازنده خسارت بگیریم اما به دلایلی صورتجلسه مذکور در دفتر هیات مدیره گم شد!! سوال بنده این است:
اولا: برای احیای این صوتجلسه آیا کافیست رونوشتی از آن تهیه شده و به امضای هیات میدره برسد در حالیکه سازنده رونوشت را امضا نکند؟ یا اینکه لازم است استشهادنامه ای تنظیم شود مبنی بر اینکه سازنده قبلا چنین سندی را امضا کرده بوده اما بعد از مفقود شدن اصل سند از امضای رونوشت امتناع میکند؟
دوما: آیا میتوان از هیات مدیره به دلیل گم شدن اصل صورتجلسه مذکور با عنوان خیانت در امانت شکایت کرد؟ چرا که این سند متعلق به حدود ۴۰۰ مالک مظلوم بوده و در دست هیات مدیره امانت بوده و کوتاهی یا احیانا خیانت ایشان باعث مفقود شدن صورتجلسه شده
سپاسگزارم

مشاوره حقوقی ملکی
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
موضوع شما اثبات این امر است که سازنده به تعهدات خود تاکنون عمل نکرده است و برای اثبات این امر می توانید به دلایل متعدد مورد نظر قانونگذار استناد کنید از جمله شهادت شهود و انجام کارشناسی ( توسط کارشناس رسمی دادگستری که با بازدید از محل آن را تایید خواهند کرد) و صورتجلسه مذکور که مفقود شده است نیز می‌تواند قرینه‌ای بر صحت ادعای شما باشد و چنانچه احراز شود که هیئت مدیره هم عمدا صورتجلسه مذکور را از دسترس خارج نموده و اعلام مفقودی می کنند ممکن است تحت عنوان خیانت در امانت قابل تعقیب باشند و مهم اثبات تعمد و سونیت آنها است.

در مورد قسمت اول سوال باید گفت شما با درخواست قرار تامین دلیل میتوانید کارشناس رسمی را برای اثبات عدم تکمیل پروژه به محل دعوت کنید گزارش کارشناس به انضمام مدارک اثبات مالکیت خود را برای طرح دعوی الزام به ایفای تعهد و مطالبه خسارت تاخیر تعهد به دادگاه ارسال کنید و در این مورد نیازی به تقدیم سند توافق نخواهید داشت