مالک حاضر به تمدید اجاره نیست، مستاجر دارای حقی بر مغازه است؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۲۴۵ #54424337

سلام
آیا کسی که مدت ۱۵ یا ۲۰ سال مغازه ای را به اجاره در اختیار داشته و حالا که مالک حاضر به تمدید اجاره نیست دارای حقی بر مغازه است مانند حق کسب و پیشه و یا سرقفلی؟

مشاوره حقوقی حق کسب پیشه
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود اصولا خیر مستاجر حقی ندارد، تاریخ قرارداد و محتوای آن می‌بایست مورد بررسی قرار گیرد

خیر مگر اینکه در قرارداد فی ما بین حقوقی برای وی لحاظ شده باشد

در صورتیکه قرارداد اجاره بعد از سال ۱۳۷۶ منعقد و در آن اشاره ای به موضوع سرقفلی نشده باشد مستاجر مستحق هیچ حقی نمیباشد .

درود بر شما، در این مورد بایستی مفاد قرارداد فی‌مابین بررسی شود، چنانچه در این خصوص توافقی ذکر نشده باشد، مستاجر ملزم به تخلیه است.

اگر منشا قرارداد اجاره به قبل از سال ۷۶ برگردد،اجاره قانونا تمدید میشود و نیازی به رضایت مالک نیست.واگر در قرارداد مبلغی به عنوان سرقفلی پرداخت شده باشد تخلیه منوط به محاسبه سرقفلی به نرخ روز و پرداخت آن به مستاجر است.
در غیر این حالات حقی برای مستاجر وجود ندارد.

در صورتی که در قرارداد پیش بینی نشده باشد حقی ندارد و ملزم به تخلیه است.