زنی که خودش طلاق میخواهد؛ آیا میتواند مهریه و نفقه را دریافت کند؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۳۷۳ #51981837

سلام
مادر شوهر بنده حدود دو ماهی است که بخاطر یک دعوای کوچیک بین شوهرش خونه رو همراه با دختر ۱۴ ساله اش ترک کرده و تاکنون چندین بار پدر شوهرم به دنبالش رفته اما نیومده و به جز خودش برادراش و بزرگای طایفه م برده اما قصد بازگشت ندارد و رفته از پدر شوهرم شکایت کرده که به من توهین میکند و نفقه ی مرا نمی پردازد در حالی که دعوا بر سر یک چیز کوچک بود مادر شوهرم حرفای خیلی زشتی به زبان میاورد و حتی تو صورت پدر شوهرم تف کرد و بعد از خونه زد بیرون حالا بخاطر شکایتی که کرده ما باید بریم دادگاه در این صورت حق با کیست ممنون میشم جواب بدین

مشاوره حقوقی نفقه
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با عرض سلام
۱.مهریه در هر صورت به مادر شوهرتان تعلق میگیرد
۲.اگر ایشان خانه را بدون عذر موجه و اذن همسر برای مدتی ترک کرده و حاضر به تمکین نباشد پدر شوهر تان میتواند دادخواست تمکین مطرح کند و در صورت اثبات عدم تمکین ایشان.مادر شوهر مستحق دریافت نفقه نیستند.
۳.در مورد طلاق :اگردادخواست طلاق به درخواست زوجه باشه در صورت اثبات عسر و حرج و اثبات شرایط ۱۲گانه عقد نامه ‌و تحت شرایط خاص حکم طلاق صادرمیشود

مهریه حق مسلم زن است و باید پرداخت شودوقابل اسقاط نیست حتی اگر تقاضای طلاق از سوی زوجه باشد یا حتی اگر بزرگترین جرم را هم مرتکب شود مهریه اش قابل مطالبه است
ولی در مورد نفقه تا هنگامی که تمکین کرده و در خانه ی همسر خود بوده نفقه به او تعلق می‌گیردو نیز می‌تواند در صورت عدم پرداخت نفقه ی گذشته آنرا مطالبه کند اما الان که از منزل مشترک رفته برای زمان حاضر نفقه به او تعلق نمی‌گیرد

با سلام
زوجه مالک مهر میباشد و هر زمان که اراده کند میتواند نسبت به مطالبه آن اقدام نماید
نفقه نیز اگر پدر شوهرتان بتوان اثبات نماید که نفقه زوجه را پرداخت نموده لذا شکایت زوجه رد خواهد شد
و نیز پدر شوهر میتواند برای فحاشی و توهین بر علیه همسرش اقامه دعوی نماید .

باسلام درصورتی که خودش از منزل رفته باشد و تمکین نکند نفقه تعلق نخواهد گرفت اما مهریه بایستی پرداخت گردد.

در خصوص نفقه با توجه به اینکه ترک منزل کرده با دادخواست الزام به تمکین از سوی شوهر و اثبات آن نفقه تعلق نمی گیرد ومهریه حق زن است و برعهده مرد می باشد اگرچه زن طلاق بحواهد.

باسلام

درخصوص تیتر سؤال: مهریه و نفقه ارتباطی به طلاق خواستن ندارند. همریه در هر حال قابل مطالبه است و نفقه هم اگر زن ناشزه نباشد و ترک منزل نکرده باشد قابل مطالبه است.

درخصوص اصل سؤال: اینکه چرا شما باید برید دادگاه اختلاف بین پدر شوهر و مادر شوهرتان مبهم است. منطقن دلیلی برای حضور شما نیست.

اینکه حق با کیست سؤالی نیست که امکان پاسخ گویی به آن باشد. ذیحق را دادگاه تعیین میکند

با سلام و احترام
مهریه حق زن است و در هر صورت باید پرداخت شود
هیچ چیز این حق را ساقط نمی‌کند حتی اگر تقاضای طلاق از سوی زوجه باشد یا حتی اگر بزرگترین جرایم را هم مرتکب شود مهریه اش قابل مطالبه است
اما در مورد نفقه تا هنگامی که تمکین میکرده و در خانه ی همسر خود بوده نفقه به او تعلق می‌گرفته و اکنون نیز می‌تواند در صورت عدم پرداخت نفقه ی گذشته آنرا مطالبه کند
در حال حاضر که از منزل مشترک رفته برای زمان حاضر نفقه به او تعلق نمی‌گیرد