شهادت ضد شهادت موجب ابطال دلیل میشود؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۴۱۰ #51672735

با سلام
اگر در جرم تخریب عمدی خودرو ۲شاهد بعنوان دلیل معرفی کنم و متهم نیز در دادگاه دو شاهد معرفی کند که همچین کاری نکرده
آیا شهادت شهود بنده بی اثر میشود؟ و شکایت رد میشود؟

مشاوره حقوقی کیفری
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

ماده ۱۷۷ قانون مجازات اسلامی

شاهد شرعی در زمان ادای شهادت باید شرایط زیر را دارا باشد:
الف- بلوغ
ب- عقل
پ- ایمان
ت- عدالت
ث- طهارت مولد
ج- ذینفع نبودن در موضوع
چ- نداشتن خصومت با طرفین یا یکی از آنها
ح- عدم اشتغال به تکدی
خ- ولگرد نبودن
تبصره ۱- شرایط موضوع این ماده باید توسط قاضی احراز شود.
تبصره ۲- در مورد شرط خصومت، هرگاه شهادت شاهد به نفع طرف مورد خصومت باشد، پذیرفته می شود.

با سلام
در حالت کلی پذیرفته شدن با عدم پذیرش شهادت شهود بستگی به تشخیص دادگاه دارد

ابتدا باید مشخص شود که گواهان معرفی شرایط ادای شهادت را مستند به ماده ۱۷۷ قانون مجازات اسلامی دارند یا خیر؟
بدوا می توانید قبل از ادای شهادت نسبت به جرح شهود اقدام نمایید .

سلام
هرگاه کسی برای اثبات ادعای خود به شهادت شهود استناد کند طرف مقابل نیز می تواند شهود معارض معرفی نماید تا از آنها تحقیق شود و بی اثر شدن یا نشدن شهادت بستگی به تشخیص دادگاه و بررسی ارزش آن از نظر دادگاه دارد