چطور میتوانم او را ملزم به تهیه مسکن از طرف ایشان کنم؟

پرسیده شده
۱۲ پاسخ ۳۷۱ #51628467

همسرم در منزل من زندگی میکند

مشاوره حقوقی الزام به تمکین
۱۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

به دفتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه و دادخواست الزام به تهیه مسکن تقدیم کنید

۱. دادخواست الزام به تهیه مسکن
۲. مطالبه اجرت المثل ایامی که در منزل شما زندگی میکرده اند.

بر اساس ماده ۱۱۰۷ قانون مدنی، نفقه عبارت است از همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن از قبیل مسکن، البسه، غذا، اثاث منزل و هزینه های درمانی و بهداشتی و خادم در صورت عادت یا احتیاج به واسطه نقصان یا مرض.
بنابراین مرد موظف به تامین مسکن برای زندگی مشترک است

با سلام
با تنظیم دادخواستی مبنی بر الزام خوانده به تهیه مسکن مستقل و مناسب از طریق دفاتر خدمات قضایی اقدام نمایید
و حتی میتوانید اجرت المثل ایامی که ایشان در منزل شکا سکنی گزیده اند را نیز مطالبه بفرمایید

سلام و آرزوی شاد برای هم وطنان عزیزم
قصدم از پاسخ دادن ها گسترش اگاهی در جامعه است علاوه بر حل مشکل احتمالی سوال کننده گرامی
وظیفه مرد تهیه مقدمات تمکین است یعنی منزل مستقل در شان زوجه و اثاثیه منزل یعنی زن مکلف به تهیه جهیزیه هم نیست.
ما قاعده ای در حقوق داریم که حاکم همان قاضی ولی (بزرگتر) کسی است که وظیفه اش را درست انجام نمی دهد به زبان حقوقی الحاکم ولی الممتنع، بدین سان با امتناع انجام وظیفه و تعهد قانونی نه تنها شوهر، بلکه هر شخصی می توان از دادگاه الزام وی را خواست.
دکتر ناصر آقامحمدی هشترودی ۲۳ مهر ماه ۹۹

تامین منزل مشترک برای زندگی وظیفه شوهر است با دادخواست الزام به تهیه مسکن علیه وی از طریق دفاتر خدمات قضایی اقدام نمایید

با سلام..
از آنجائیکه طبق قانون تهیه مسکن بر عهده مرد می باشد، فلذا می توانید با تقدیم دادخواستی تحت عنوان الزام به تهیه مسکن مستقل، خواسته خود را در اینخصوص مطرح نمایید..
موفق باشید..