شکایت بابت تفاوت محاسبه مساحت زمین در سند و حدود اربعه

پرسیده شده
۶ پاسخ ۴۲ #51548062

با سلام، اعداد فرضی هستند. ملکی با سند تک برگی خریداری کرده‌ام به شماره سند فرضا ۲۰ با پلاک ثبتی ۱ فرعی از ۲ اصلی طبق حدود اربعه نوشته شده در سند که فرضا نوشته ۳در ۴ که قاعدتا مساحت می‌شود ۱۲ متر، ولی در روی سند مساحت را نوشته ۹ متر. جهت اصلاح به اداره ثبت رفتم، آن‌ها قبول دارند که در محاسبه مساحت اشتباه شده ولی فروشنده ادعا دارد که طبق مبایعه‌نامه ۹متر فروخته. در مبایعه‌نامه من با فروشنده این گونه نوشته شده: شش دانگ پلاک ثبتی ۱ فرعی از۲ اصلی به مساحت ۹متر طبق حدود اربعه سند. همانگونه که بیان شد حدود اربعه نوشته شده در سند ۳ در۴ است که می‌شود ۱۲ متر، البته در مبایعه‌نامه نیز بیان شده ملک بر اساس حدود اربعه سند واگذار شود. ضمنا من به ازای هر متر پول نداده‌ام، بلکه شش دانگ پلاک ثبتی را خریده‌ام (مقدار معین مبیع در مقابل مقدار معین ثمن نبوده)، حق با کیست؟

مشاوره حقوقی قرارداد
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با توجه به اظهارات شما احراز اشتباه بر عهده اداره ثبت و رای به اصلاح سند بر عهده دادگستری است‌.

با سلام،مطابق ماده ۱۴۹ ثبت تقاضای اصلاح سند کنید.

سلام ، مساحت مندرج در مبایعه‌نامه درست است و اشتباه در حدود اربعه در سند مشکلی به وجود نمی آورد.

با سلام
ظاهرا ملک مورد معامله را با متراژ ۹ متر مربع خریداری نمودید و کاشف بعمل آمده است که مساحت ملک بیشتر است ، در این مورد میتوانید با فروشنده توافق نمایید . مضافا اینکه با وجود شرایط امکان اعمال ماده ۱۴۹ ثبت نیز امکان پذیر است .

با سلام
اشتباه در حدود اربعه مندرج در سند ملک، خللی به صحت معامله مطابق با مبایعه نامه وارد نمی آورد و مساحت ملک همان است که در مبایعه نامه و سند به درستی ذکر شده است.

سلام ماده ۳۵۵ قانون مدنی اشعار دارد در صورتی که ملکی با به شرط مساحت معین فروخته شود و بعدا مساحت بیشتر درآید بایع حق فسخ خواهد داشت مگر تراضی دیگری بین متبایعین باشد