آثار حقوقی و کیفری قرار عدم استماع نسبت به ادعای مجلوب ثالث

پرسیده شده
۴ پاسخ ۴۱ #50389733

با سلام، در پرونده‌ای مالی که اینجانب سمت خوانده را داشتم، طرف مقابل اقدام به جلب ثالث کرده بود. بعد از کلی بررسی مدارک و... قاضی طبق حقی که در خصوص قسم وجود داره و این نکته که طرف مقابل نتوانسته بینه ارائه کند، قرار اتیان سوگند اینجانب را صادر کرد. پس از قسم، مجلوب ثالث (نه شخص خواهان) از بنده به اتهام سوگند دروغ شکایت کرد. این شکایت کیفری در جریان بود که رای پرونده اصلی حقوقی به نفع اینجانب صادر و برای مجلوب ثالث نیز قرار عدم استماع دعوا صادر شد. حال صدور عدم استماع حقوقی نسبت به فردی که از بنده شکایت کیفری داشته، سبب رد شدن دعوای کیفری و اتهامی که نسبت به سوگند دروغ وارد کرده نیز می‌شود؟ آیا همین عدم استماع، می‌تواند سبب حق شکایت کیفری به دلیل افترا، از این شخص توسط بنده باشد؟ لطفا نسبت به آثار حقوقی و کیفری عدم استماع دعوا نسبت به مجلوب ثالث در پرونده‌ای که بر مبنای مدارک و اتیان سوگند رای صادر شده، بنده را راهنمایی بفرمایید، خیلی ممنونم.

مشاوره حقوقی کیفری
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

خیر باعث رد شدن دعوی کیفری نیست.
خیر باعث حق شکایت افترا نیز نمی باشد.

با سلام
با استناد به قرار عدم استماع دعوا نسبت به مجلوب ثالث، راجع به اتهام سوگند دروغ، قرار منع تعقیب صادر خواهد شد. اقدام به طرح شکایت علیه ایشان تحت عنوان افترا منوط به این است که بتوانید سوء نیت وی را اثبات کنید.

سلام
در صورت قطعیت رای دادگاه حقوقی می توانید برای رد اعای شاکی در پرونده استفاده نماید اما شکایت ایشان از شما تحت عنوان توهین و افتراء قابل شکایت و پیگیری نمی باشد .

سلام چنانچه اتیان سوگند موجب محکومیت علیه مجلوب ثالث شود میتواند پرونده کیفری را پیش ببرد و مورد رسیدگی واقع شود لیکن محکومیتی علیه وی صادر نشده با ارائه قرارعدم استماع دعوی منع تعقیب صادر میگردد.