آیا وارثین میتوانن با موضوع دیگری همان اسناد رو که قبلا حکم قطعی بر اساس آن صادر شده رو باطل کنن؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۱۶۰ #50208244

سلام
بنده یک سند عادی با موضوع بخشش نصف اموال منقول و غیر منقول یک شخص به همسرش ( که این سند عادی رو چند سال پیش دادگاه بعنوان وصیت اون رو تایید کرده بود ) و سند هبه و نذر رسمی که در دفتر اسناد رسمی نوشته شده بود و همچنین یک بیع نامه بنگاهی رو در یک دادخواست بعنوان وارد ثالث تقدیم دادگاه کردم. در دادگاه خواندگان که وارث بودن اقرار به انجام مورد معامله سند عادی کردن و همچنین به سند هبه نامه رسمی هم معترض نشدن دادگاه بدوی درخواست انتقال نصف اموال براساس سند عادی وهله نامه رسمی که هیچکس بدان معترض نشده بود رو مقرون به صحت دانسته و دادخواست بنده رو پذیرفت اما خواندگان به رای دادگاه اعتراض کردن که دادگاه تجدیدنظر رای بدوی رو تایید کرده و اعتراض تجدیدنظر خواندگان رو رد کرد. اکنون پرونده مختومه شده و بنده درخواست اجرای حکم قطعی رو دادن و در اجرای احکام مدنی هستش. اما خواندگان در دادگاه دیگری دادخواست ابطال اسناد بنده رو دادن. آیا وارثین میتوانن با موضوع دیگری همان اسناد رو که قبلا حکم قطعی بر اساس آن صادر شده و مختومه شده رو باطل کنن؟ آیا دادخواست آنها قابل رسیدگی هست؟ آیا بعد از اقرار انکار و تردید و تغییر موضوع قابل قبوله؟

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

ماده ۴۲۶ - قانون آیین دادرسی مدنی
نسبت به احکامی که قطعیت یافته ممکن است به جهات ذیل در خواست اعاده دادرسی شود :
۱ - موضوع حکم ، مورد ادعای خواهان نبوده باشد.
۲ - حکم به میزان بیشتر از خواسته صادر شده باشد .
۳ - وجود تضاد در مفاد یک حکم که ناشی از استناد به اصول یا به مواد متضاد باشد .
۴ - حکم صادره با حکم دیگری در خصوص همان دعوا و اصحاب آن ، که قبلا توسط همان دادگاه صادر شده است متضاد باشد بدون آن که سبب قانونی موجب این مغایرت باشد .
۵ - طرف مقابل در خواست کننده اعاده دادرسی حیله و تقلبی به کار برده که در حکم دادگاه موثر بوده است .
۶ - حکم دادگاه مستند به اسنادی بوده که پس از صدور حکم ، جعلی بودن آنها ثابت شده باشد .
۷ - پس از صدور حکم ، اسناد و مدارکی به دست می آید که دلیل حقانیت در خواست کننده اعاده دادرسی باشد و ثابت شود اسناد و مدارک یادشده در جریان دادرسی مکتوم بوده و در اختیار متقاضی نبوده است .

ماده ۱۲۹۱ -
اسناد عادی در دو مورد اعتبار اسناد رسمی را داشته درباره طرفین و وراث و قائم مقام آنان معتبراست :
۱ - اگر طرفی که سند برعلیه او اقامه شده است صدورآنرا از منتسب الیه تصدیق نماید .
۲ - هرگاه در محکمه ثابت شودکه سند مزبور را طرفی که آن را تکذیب یا تردیدکرده فی الواقع امضاء یا مهرکرده است

به نظر می رسد که مشمول قاعده اعتبار امر مختومه گردیده است
و اگر دلیل جدیدی به دست آورده اند که قبلا مختوم و مکتوم مانده است می توانند از طریق اعاده دادرسی اقدام نمایند و دادخواست جدید وجاهت قانونی نخواهد داشت .