راهی هست ما این مبایعه نامه رو باطل کنیم؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۱۹۰ #49047102

با سلام
پدرم که هیچ سمتی در شرکت نداشته زمینی که به نام شرکت هست رو بدون دریافت پول گول خورده امضا کرده در مبایع نامه نوشته شده پدرم ۱۲ میلیون نقدا دریافت کرده در تاریخ ۲۳ شهریور ۹۰ ثمن معامله ۱۵ میلیون بوده نوشتن بعدا در تاریخ ۲۵ اردیبهشت ۹۱ هم سه میلیون داده میشه و سند انتقال پیدا کنه. اما این مبایع نامه مهر شرکت رو هم نداره.پولی هم دریافت نشده. زمین همچنان به نام شرکته اما سند دست اوناست. سال ۹۳ این اقا رفته اظهارنامه داده که سند به نام نشده بیاین به نام کنین. به علت بدهی شرکت به تامین اجتماعی زمین توقیفه و امکان انتقال وجود نداشته.

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام کسی که ذی سمت نبوده طبق ماده ۲۴۷ قانون مدنی اگر شخصی مال غیر را بفروشد ان معامله اعتبار نداره مگر شرکت بیاید و قبول کند و اعتبار بدهد و تحت عنوان فروش مال غیر هم مجازات برایشان در نظر گرفته شده است و فرد باید ضمن مجازات حبس رد مال خسارت وارده به مالک و مشتری را جبران کند و طبق ماده یک افرادی که مال غیر را میبرند هر یک از مالک و مشتری و فرد را موظف کرده اند ظرف یک ماه این موضوع را در صورت اطلاع با اظهارنامه اطلاع دهند که عنوان مشارکت در فروش مال غیر برای انها رقم نخورد
این مبایعه نامه غیر نافذ است یعنی معتبر نیست مگر شرکت قبول کند مبایعه نامه را که معتبر است و اگر رد کند شرکت معامله را که قطع به یقین چون در رهن تامین اجتماعی است معامله شما باطل است

اگر پدرتان سمتی رسمی در شرکت نداشته نمیتوانسته نسبت به فروش زمین اقدام نماید لذا با توجه به فقدان سمت فروشنده معامله باطل بوده و مبایعه نامه فاقد اعتبار می باشد . امکان درخواست ابطال معامله و بیع نامه وجود دارد .

سلام.اولا که پدر شما چون سمت نداشته می توانند از ایشان فروش مال غیر شکایت کنند.دوما پدرشما می تواندبا استناد به این امر که اصلا پولی پرداخت نشده این مبایعه نامه را باطل نمایند واعضای هیات مدیره می توانند بیان واین مبایعه نامه را بدلیل اینکه پدر شما سمت نداشته ومعامله کرده را باطل نمایند. البته شایان ذکر است که حتما باید متن مبایعه نامه مطالعه شود وبا یک وکیل در این خصوص مشورت نمایید.

درود
بلی اگر پدرتان در شرکت سمتی نداشته و از جانب شرکت اذنی به او اعطا نگردیده معامله فضولی است و شرکت می‌تواند رد نمایید و مبایعه باطل میباشد.
راه حل کیفری نیز متصور میباشد.

پدر شما مالی را که متعلق به خودش نبوده انتقال داده و امضا نموده لذا کلیه خسارات وارده به طرفین به عهده ایشان می باشد. ایشان به عنوان انتقال دهنده نمی تواند دادخواست ابطال مبایعه نامه را بدهد ولی شرکت می تواند به عنوان شخصیت حقوقی دادخواست ابطال را مطرح نماید.