اعتبار قولنامه تا چه میزان است؟

پرسیده شده
۱۴ پاسخ ۴۸۶ #47819503

سلام.یه قولنامه چند ساله پیش بصورت دستی بینه شش نفر که برادر خواهرند و یه قطعه زمین براشون به ارث مونده نوشته شده.در قولنامه ذکر شده که برادره بزرگ سه دانگ از زمین را که قبلا برایه خودش خریداری کرده بخاطره رعایت عواطف خوانوادگی بین برادران و خواهرانش تقسیم کرده و خودش نیز به اندازه انها سهم دارد.ضمنا از شش نفر یکی امضا نکرده. این قولنامه معتبره؟ ممنون.

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۱۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بموجب ماده ۱۰ قانون مدنی، قراردادهای خصوصی معتبر هستند اما بین امضاکنندگان

از انجا که بیان نمودید بطور برادر بزرگ بخاطر عواطف برادری تقسیم نموده است به ذهن چنین خطور می کند که رایگان داده است و این منصرف از قولنامه بوده و هبه تلقی می شود که در ان یکنفر مال خود را مجانی به دیگری می دهد، چون عقد است بین کسانی که امضاء کرده اند و نشانه قبول هبه است دارای اثر است اما چون ان یک نفر با عدم امضاء پذیرش هبه را اعلام نکرده است در خصوص وی اثری ندارد و از طرف دیگر حتما باید طرف مقابل مورد هبه را در تصرف خویش(قبض) بگیرد، اما برادرتان با وجود عین زمین می تواند از هبه رجوع کند مگر در شرایط خاصی که امکان رجوع ندارد.

عرض ادب وروزبخیر..... قولنامه باقرارداد در قالب عقود معین ( از نظر ضمانت اجرا در تعهدات )تفاوت داردمگر اینکه در قولنامه شرایط کامل بیع نامه از جمله ذکر تعهدات وضمانت اجرا و....رعایت شده باشد وبه اشتباه نام قولنامه رو مورد استفاده قرار داده باشند که تنها در اینصورت همانند مبایعه نامه نسبت به کلیه امضا کنندگان نافذ وقابلیت اجرا دارد

با سلام
در صورت نداشتن شرایط قانونی فاقد اعتبار است .

سلام . این که یک قرارداد خصوصی و لازم می باشد که برای افرادی که امضا کردند تعهد آور و قابلیت اجرا خواهد داشت و بعنوان یک سند عادی در دادگاه و محاکم قابل ارائه است

قولنامه برای کسانی که امصاکرده اند دارای اعتباراست

سلام
بر خلاف نظر بسیاری از همکاران، به اعتقاد بنده این قرارداد که به اشتباه نام قولنامه بر آن گذاشته شده صحیح است. چرا که اولا بموجب ماده ۱۰ قانون مدنی، قراردادهای خصوصی معتبر هستند و لزومی ندارد حتما در چارچوب یکی از عقود معین قرار گیرند؛ ثانیا ماهیت این توافق به صلح بلاعوض شباهت دارد. به هر تقدیر ایجاب و قبول که دو رکن اساسی هر قراردادی است در اینجا به چشم می خورد. اما این قرارداد در مورد وارثی که قبول نکرده، نافذ نیست و اعتباری ندارد.