آیا وراث آن شخص بعد از فوت وی امکان پیگیری غبن در معامله و ابطال آن را دارند؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۱۹۱ #47692211

با سلام و احترام؛
شخصی حدودا ده سال قبل اراضی را به قیمت ناچیز نسبت به ارزش روز آن ها به صورت قولنامه ای واگذار نموده است.

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

قانون مدنی در ماده ۴۴۵ بطور عموم تمام خیارات را قابل انتقال به ارث دانسته است و تنها دو مورد را استثنا نموده است اول
موردی که خیار شرط به قید مباشرت اختصاص به شخص مشروط له دوم:هرگاه شرط خیار برای شخصی غیر از متعاملین باشد خیار غبن فوری است و به محض اطلاع باید معامله به استناد این خیار فسخ شود در صورتی که غبن فاحش باشد
مورث آگاهی از غبن فاحش نداشته یا پس از آگاهی در فسخ معامله سستی نکرده باشد (بدون دلیل تاخیر در فسخ نداشته باشد) با توافق همه ورثه ان معامله قابل فسخ است والا حقی برای ورثه ثابت نیست.

درود بر شما
خیر ، به دلیل فوری بودن خیار غبن ، این امر میسور نیست .

درود بر شما، با توجه به فوری بودن خیار غبن، خیر، قابل پیگیری و مطالبه نخواهد بود.

با سلام خیر چون خیارات فوری است.

با درود خیار غبن فوری است به نظر مطابق آنچه در سوال آمده است به نتیجه نخواهید رسید به این سبب. یعنی ادعای غبن.

این موضوع قابل پیش بینی نبوده و بستگی به دلایل شما برای اثبات موضوع غبن و اطلاع تازه از مغبون شدن مورثشان دارد . با این شرایط و در صورتیکه خیارات در بیع نامه اسقاط نگردیده وراث امکان پیگیری موضوع فسخ به دلیل غبن را دارند .

درود
اگر غبنی وجود ندارد، خیر نمی توانند.