درصورتی که معامله خودرو صحیح با همه جوانب انجام شده باشد آیا امکان فسخ معامله می باشد ؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۷۶ #46768597

با سلام و احترام و عرض خسته نباشید
سوال بنده از حضورتان این است که در صورتی که معامله خودرو انجام شده و پرداخت مبلغ خودرو صورت گرفته و وسیله نقلیه در اختیار خریدار است و متعاقب آن تعویض پلاک انجام شده و صدور برگ سبز خودرو به نام خریدار جدید صادر شده و کارت خودرو در به زودی به دست مالک جدید خواهد رسید و مقرر شده که در دفترخانه سند قطعی نیز تنظیم شود. با توجه به اینکه هنوز انتقال قطعی سند در محضر انجام نشده است و با توجه به مطالب پیشگفت، آیا مالک واقعی خودرو شخص خریدار است و آیا امکان ابطال معامله وجود دارد یا خیر؟ و اینکه اقدامی که خریدار بایستی در جهت جلوگیری از تضییع حقوق خود انجام دهد چیست؟
از مشاوره و راهنمایی شما بسیار متشکر خواهم بود.

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام مطابق اصل لزوم و صحت ، قرارداد شما صحیح است و خللی بر آن وارد نیست چرا که مراحل فک پلاک و انتقال در پلیس راهور و صودور کارت و برگ سبز بدون مشکل انجام شده . لذا درخواست بطلان یا فسخ معامله محکوم به رد است . مگر این که یکی از خیارات قانونی مانند خیار غبن یا تدلیس یا عیب و .... در خودرو وجود داشته باشد. درخصوص سند رسمی نیز طبق فرمایش دوست عزیزم ، اگر مالک در دفترخانه حاضر نمی شود ، راهی به جز طرح دعوی در دادگاه یا شورای حل اختلاف ( بر اساس قیمت واقعی خودرو ) ندارید .

با درود فراوان
از نظر راهنمایی و رانندگی انتقال انجام پذیرفته و از نظر اداره ثبت هنوز کار انجام نشده است ولیکن ملاک انتقال در مراجع راهنمایی و رانندگی است و در صورت امتناء مالک قبلی به انتقال سند در دفاتر اسناد رسمی میتوان بر علیه ایشان طرح دعوی نمود .