صاحب سند که ضامن بوده است باید ۱۵۰ میلیون را برداخت کند یا جریمه نیز شامل میشود؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۳۶ #46099237

در مورد ضمانت سند ملکی به ارزش ۱۵۰ میلیون ۸ سال قبل انجام شده است با توجه به اینکه برداخت ان به تاخیر افتاده و به سود جریمه خورده است صاحب سند که ضامن بوده است باید ۱۵۰ میلیون را برداخت کند یا جریمه نیز شامل ان میشود

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام در مورد وام ودر رهن گذاشتن ملک چنانچه بموقع وام مفاصانشود علاوه بر اصل وام‌ سود قانونی و خسا ت تاخیر ودیرکرد هم اضافه خواهد شد وملک مذکور چون وسیله تضمین تادیه طلب بانک محسوب میگردد ازنظرقانون‌بانک داری با فروش ملک ماحصل ثمن ابتیاعی اصل وام‌وسود قانونی وتاخیرتادیه ودیرکرد محاسبه واز قیمت مال مورد نظر پرداخت میگردد وبعداز مطالبه ودریافت حقوق بانک اگر وجهی از جهت فروش ملک باقی ماند به صاحب ملک سابق تادیه میگرددوهمچنین بانک میتواند بعداز مزایده ملک... آنرا تملک نموده وطبق نظرکارشناس اگرمبلغی باقی بماند به صاحب ملک پرداخت مینمائد

بستگی به قرارداد منعقده با بانک دارد که شما ضمانت آن را کرده اید . معمولا قراردادهای بانکی به نحوی تنظیم میگردد که دریافت اصل و فرع تسهیلات را از ضامن ممکن نماید .
البته رای وحدت رویه ای در دیوانعالی کشور صادر شده که حتی با وجود قرارداد با بانک تنها دریافت خسارت تا سقف تاخیر تادیه جایز بوده و مازاد بر آن قابل دریافت نیست .

با سلام و احترام
ضامن فقط مسئول پرداخت مبلغی است که ضمانت کرده و تعهدی بر پرداخت خسارات آن ندارد مگر اینکه در عقد ضمانت شرط شده باشد