امکان درخواست ابطال رای داور با وجود سلب حق اعتراض

پرسیده شده
۵ پاسخ ۱۱۹ #44928336

سلام، فرض کنید داوری رای کاملا صحیحی رو صادر کرده و هیچ ایرادی هم نداره و با سند و مدرک کاملا محکم صادر شده و در موافقت‌نامه داوری نوشته شده حق هر گونه ادعا و اعتراض و درخواست ابطال رای احتمالی از جانب طرفین سلب و ساقط می‌گردد و طرفین هم زیرش رو امضا زدن، اگر این رای داور که کاملا صحیحه با دادخواست ابطال رای داور باطل شدنیه؟

مشاوره حقوقی داوری
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

خیر قابل ابطال نیست مگر موارد ابطال رای داور در آن وجود داشته باشد.

با سلام
اگر یکی از موارد ماده ۴۸۹ قانون آیین دادرسی مدنی وجود داشته باشد امکان ابطال رای داور هست.

باسلام اگرمواردابطال رای داورکه حصری هستندوجودنداشته باشدباطل شدنی نیست

سلام علاوه بر دادخواست ابطال رای داور،از طریق محاکم قضایی مطالبه همان خواسته مقدور می باشد

باسلام
اسقاط حق اعتراض به رای داور، مانع اقامه دعوی ابطال آن رای نیست.
ابطال رای داوری به تشخیص قاضی رسیدگی کننده به پرونده بستگی دارد اما به استناد ماده ۴۸۹ قانون آیین دادرسی مدنی رای داوری در موارد زیر باطل است و قابلیت اجرایی ندارد:
۱- رای صادره مخالف با قوانین موجد حق باشد.
۲- داور نسبت به مطلبی که موضوع داوری نبوده رای صادر کرده است.
۳- داور خارج ازحدود اختیار خود رای صادر نموده باشد. دراین صورت فقط آن قسمت از رای که خارج از اختیارات داور است ابطال می‌گردد.
۴- رای داور پس از انقضای مدت داوری صادر و تسلیم شده باشد.
۵- رای داور با آنچه در دفتر املاک یا بین اصحاب دعوا در دفتر اسناد رسمی ثبت شده و دارای اعتبار قانونی است مخالف باشد.
۶- رای به وسیله داورانی صادر شده که مجاز به صدور رای نبوده‌اند.
۷- قرارداد رجوع به داوری بی اعتبار بوده باشد.