کسری متراژ واحد اپارتمان را بر مبنای قیمت روز معامله محاسبه می کنند یا بر اساس قیمت روز ملک؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۱,۱۸۴ #43269513

سلام
اینجانب در سال ۹۱ یک واحد آپارتمان به مساحت اعلامی ۶۴ متر از فردی که پیش خریدار اول واحد مذکور بود، پیش خرید نمودم. آپارتمان توسط سازنده در سال ۹۲ تحویل شد لیکن تا سال ۹۸ اقدامی جهت تعیین مساحت دقیق و اخذ صورتمجلس تفکیکی و پایان کار و صدور و انتقال سند مالکیت از سوی سازنده صورت نپذیرفت. اخیرا سازنده، صورتمجلس تفکیکی را اخذ نموده و مشخص شده متراژ واقعی آپارتمان ۵۸ متر است. سوالم این هست که برای دریافت مابه التفاوت این کسری متراژ چه کار باید کرد و اینکه با توجه به ارزش مبلغ پرداختی در سال ۹۱ و سال ۹۸ بر مبنای قیمت روز معامله محاسبه باید گردد یا بر اساس قیمت روز ملک در سال ۹۸؟
با تشکر

مشاوره حقوقی قرارداد
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
درصورت کسری قیمت روزمحاسبه میشود

چنانچه ثمن معامله بر اساس متراژ مورد توافق قرار گرفته یعنی هر جزء از مبیع در مقابل جزء معینی از ثمن قرار دارد، در این فرض خریدار می‌تواند دعوی مستقل مطالبه و استرداد مبالغ اضافه پرداختی ثمن را با توجه به مقدار کسری متراژ اقامه کند

سلام مطابق قرارداد عمل می شود و به قیمت قراردادی قابل مطالبه است . اما اگر قرارداد رسمی شده باشد ، بر مبنای قیمت روز بنا و بر اساس نظر کارشناس رسمی قابل مطالبه است .

اگر متراژ ملک پیش خرید شده کمتر از مقدار مفروض باشد به نرخ روز محاسبه می گردد،و اگر بیشتر شود به نرخ مندرج در قرارداد