همسرم دادخواست صوری بودن معامله را داد و من و پدرم در جلسه رسیدگی محکوم شدیم به ابطال سند؛ چرا محکوم شدم؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۷۸ #43022057

با سلام
بنده تنها دارایی من یک ملک مشاع بود که سه دانگ به نام من و سه دانگ به نام همسرم بود. در جریان رسیدگی به مهریه و قبل از صدور حکم بدوی اینجانب ۳ دانگ خودم را به نام پدرم انتقال دادم. حالا همسرم دادخواست صوری بودن معامله را داد و من و پدرم در جلسه رسیدگی محکوم شدیم به ابطال سند...... مگه قبل از صدور محکومیت قطعی مهریه بلامانع نیست این کار چرا محکوم شدم؟؟؟؟

مشاوره حقوقی ابطال سند رسمی
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با توجه به مدارک و دفاعیات لازم دادگاه صوری بودن معامله را احراز کرده و صوری بودن معامله با جرم فرار از دین متفاوت است

موضوع صوری بودن معامله و درخواست ابطال سند مطابق ماده ۲۱۸ قانون مدنی در مواردی است که انتقال دهنده نسبت به اقدام طلبکار برای وصول بدهی خود اطلاع حاصل کرده و این موضوع از سوی دادگاه احراز شود . موضوع انتقال اموال قبل از صدور رای قطعی مربوط به موضوع جرم فرار از دین بوده و ارتباطی با صوری بودن معامله ندارد .
البته توصیه میشود از فرصت اعتراض استفاده نمایید چرا که بعضی از قضات ماده ۲۱۸ قانون مدنی را در تعارض با رای وحدت رویه اخیر دانسته و به دلیل موخر بودن رای وحدت رویه به نوعی قائل به نسخ ماده مذکور در قانون مدنی می باشند .

درخواست مطالبه مهریه از طریق اداره ثبت باید اجرائیه بگیریت ارتباطی با زمین شما و همسرتان ندارد اما در خصوص سه دانگ زمین شما میتوانید به هر شخصی بفروشید مانع قانونی ندارد نسبت به حکم صادر اعتراض کنید