قاضی گفت ربا حساب میشه آیا مجازات دارد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۱۶۰ #42693034

با سلام بنده زمینی خریداری کردم و بابت آن چک داده بودم و قرار شده بود که اگر چکها پاس نشود مامله فسخ شود و بنده در چک آخر را وقتی خواستم بدم دوباره معامله کردیم و من چک ثمن را گرفته و یک چک دیگه دادم و ده میلیون هم سود که قرار شد بدم نوشتم رو طلب چک و چک پاس نشد و دادخواست فسخ داده و یک بار رفتیم پیش قاضی قاضی گفت رباه حساب میشه ایا درست است هنوز رای نیامده و جرم دارد

مشاوره حقوقی کیفری
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
اولا به دلیل اینکه مبلغی بخاطر تاخیر ( گرفتن وقت ) به ایشان داده اید ربا محسوب میگردد
دوما شما بایستی با دلایل و شواهد موجود از جمله مدیریت املاک یا هر شاهدی که در امر معامله بودند اثبات نمایید که این وجه را بابت ربا به فروشنده نداده اید و دلیلی برای پرداخت این وجه پیدا کنید
سوما در صورت اثبات ربا برای شما و طرف مقابل مجازات خواهد داشت
به ۶ ماه تا ۲ سال حبس و تا ۷۴ ضربه شلاق و نیز معادل مال مورد ربا به عنوان جزای نقدی محکوم می‌شود

سلام
ربا جرم است اما برای تعقیب آن باید شاکی وجود داشته باشد صرف تلقی قاضی در دادگاه حقوقی بر ربا آن را به لحاظ کیفری جرم نمی کند.