من با وجود شهادت قبلم در پاسگاه تمایلی به ورود به این دعوی ندارم، چه کنم؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۴۳۴ #42355875

سلام، من دو سال پیش در جریان دعوی ملکی دو همسایه م در مشهد با رودبایستی به حق در پاسگاه شهادت دادم، الان برایم از طریق تلگرام وکیل یکی از طرفین ابلاغیه حظور در دادگاه داده، راهی هست من شهادت ندهم؟در ضمن وکیل انها گفته میتوانم از شهر محل زندگیم فعلی م (قم) شهادت دهم، من با وجود شهادت قبلم در پاسگاه تمایلی به ورود به این دعوی ندارم، لطفا راهنمایی کنید

مشاوره حقوقی ملکی
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
اگر از نظر دادگاه حضور شما در دادگاه ضروری باشد و شما حاضر نشوید حکم جلب شما صادر خواهد شد

-- باید احضاریه دادگاه برای شما ارسال و ابلاغ شود و ابلاغیه تلگرامی وکیل وجاهت قانونی ندارد .
-- مطابق قانون الزامی بر ادای شهادت وجود ندارد و فقط در پرونده های کیفری و در مواردی خاص که قاضی ادای شهادت را لازم و ضروری بداند امکان احضار شاهد وجود دارد . در اینگونه موارد با عدم حضور شاهد ، احضاریه دیگری ارسال و در آن جمله« عدم حضور موجب جلب است» قید میگردد .
-- در صورتیکه تمایلی به ادای شهادت ندارید میتوانید منتظر طی مراحل فوق شوید تا اگر موضوع شهادت از نظر قاضی ضروری تشخیص داده شد اقدام به حضور در ادگاه نمایید .

سلام در امر کیفری اگر شاهد در صورت احضار حضور پیدا نکنه جلب میشه

چون پرونده کیفری است اصولا باید پس از ابلاغیه در مرجع قضایی حضور یابید

در صورت عدم حضور جاب خواهید شد.

با سلام. در دعوای کیفری اگر شاهد احضار شود و شاهد امتناع کند. جلب می شود. اما در دادگاه می توانید بگویید حاضر به شهادت نیستید. چون در قوانین هیچ مجازاتی برای امتناع از شهادت نیست.. و اگر دعوا حقوقی باشد. راحت امتناع کنید

بر اساس ماده ۱۳۱۹شخصی که در خصوص موضوعی شهادتی داده است می تواند از شهادت خود رجوع کرده و اعلام کند که شهادت او به دلیلی بر خلاف واقع بوده و اعتباری نداشته است .