میشه ملکی که تو رهن بانک هست به نام من بشه و همچنان تو رهن بانک باشد؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۲۰ #38496963

با سلام
من ملک خودم رو به خاطر مسائل خانوادگی تو یه معامله سوری به یکی از اقوامم فروختم تا بتونه با این معامله وام خرید مسکن بگیره و اون ملک بیست سال در رهن بانک باید باشه الان حدود پنج سال گذشته میشه ملکی که تو رهن بانک هست به نام من بشه و همچنان تو رهن بانک باشه
لطفا من رو راهنمایی کنید

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

در عقد رهن برابر مندرجات قرارداد رهنی حق انتقال، بیع و ... را از خود سلب نموده اید.
برابر قانون ثبت : دولت کسی که سند بنامش باشد مالک می شناسد ، لذا با عنایت به وجود عقد رهن و عدم مالکیت حضرتعالی ، تسویه وام و فک رهن و انتقال بنام خود شما ( که هزینه بردار است) اصلح بنظر می رسد.

با سلام
با عنایت به ماهیت عقد رهن و تبعات آن برای طرفین، لازم برای راهن و جایز بودن برای مرتهن ، در صورت کا برابر قرارداد وشروط آن حق هر گونه انتقال و .... را از خود سلب و ساقط نموده اید ، از سوی دیگر طرفین قرارداد با توجه به عقد مشخص است ، بهر حال امکان انتقال به غیر نیز برابر موافقط بانک با لحاظ طرایط خاص وفق بخشنامه های بانکی متصور می باشد.

اگر تسهیلاتی بابت خرید ملک اخذ شده و در نتیجه سند ملک در رهن بانک قرار گرفته باشد، در صورت پرداخت نشدن اقساط، بانک حق توقیف ملک در رهن بانک را دارد. در صورت کمتر بودن ارزش ملک از رقم تسهیلات، مابه‌التفاوت باید توسط مالک پرداخت شود. در صورت بیشتر بودن ارزش ملک از رقم تسهیلات ملک به مزایده گذاشته می شود و پس از کسر خسارت بانک و اقساط پرداخت نشده، باقی مبلغ به مالک بازگردانده می‌شود.
یک راه این است که طبق ضوابط رسمی، خریدار جدید جانشین مالک قبلی شده و پرداخت اقساط را بر عهده بگیرد. در اینصورت علاوه بر اینکه سند ملک به نام وی منتقل می‌شود، ادامه بازپرداخت تسهیلات نیز بر عهده او قرار خواهد گرفت.
بهترین و عاقلانه‌ترین راه فروش ملکی که سند آن در رهن بانک قرار دارد، فک رهن از طریق تسویه بدهی است. راه مطمئن دیگر در این زمینه نیز همانطور که اشاره شد، انتقال تسهیلات اخذ شده به نام خریدار جدید است.
مطمئن ترین و قانونی‌ترین راه برای نقل و انتقال ملک در رهن بانک استفاده شود و آن مراجعه به بانک و درخواست تغییر نام تسهیلات و به تبع انتقال سند است. این اقدام در بانک مسکن به راحتی و بدون انجام مراحل اضافی همچون ارزیابی ملک، خرید اوراق و نظایر آن قابل انجام است.